Kommune betyder fællesskab

I Billund Kommune siger de, at ”sammen finder vi ud af det”. Udover at være en mundret, jysk formulering viser det også retningen for kommunens arbejde med en velfærd, der i højere grad skabes, der hvor mennesker mødes, frem for at kunne måles og vejes som standardydelser. I magasinet ’Kommune betyder fællesskab’ har vi samlet…

I Billund Kommune siger de, at ”sammen finder vi ud af det”. Udover at være en mundret, jysk formulering viser det også retningen for kommunens arbejde med en velfærd, der i højere grad skabes, der hvor mennesker mødes, frem for at kunne måles og vejes som standardydelser.

I magasinet ’Kommune betyder fællesskab’ har vi samlet en god håndfuld eksempler på, hvordan de gode løsninger skabes i samspil mellem dem, der kan og vil – hvad enten det er kommunalt ansatte medarbejdere og ledere, private borgere, lokale virksomhedsejere eller frivillige i foreningslivet.

Fortællingerne spænder vidt – fra at børnehavebørn selv er med til at designe deres nye institution, over frivillige, der øver danske gloser og danner venskaber med nytilkomne flygtninge, til et møde med teamlederen, der insisterer på at spørge borgere med handicap, hvad de drømmer om til hverdag. Tilsammen viser de glimt af den forandring, Billund Kommune befinder sig midt i og tegner konturerne af et nyt velfærdsideal.

Magasinet er blevet til i samarbejde med Billund Kommune og udspringer af kommunens strategiske vision ’Sammen finder vi ud af det’. Artiklerne i magasinet viser, hvordan medarbejdere og ledere i en kommunal hverdag kan samarbejde med flere og sætter ord på nogle af de udfordringer og dilemmaer, der følger med en ny praksis.

Hent PDF

Forrige artikel Klimakampen vindes i byerne Klimakampen vindes i byerne Næste artikel Fra velfærdsstat til velstandsstat Fra velfærdsstat til velstandsstat