Ledere til kamp mod bureaukratiet

Vi drukner i bureaukrati og unødig kontrol, lyder kommunernes anklage mod staten. Men på jobcentrene i Hedensted og Viborg har lederne fundet en effektiv kur mod det bureaukrati, som deres kolleger synes drukner både servicen og arbejdsglæden. Resultatet er hurtigere job til de ledige og mere tilfredse ansatte. Vores mål er ikke at opfylde lovens krav, men at få flest ledige i job og uddannelse, siger beskæftigelseschef H. C. Knudsen i Hedensted. Hans jobcenter er en ”kanon” arbejdsplads, siger tillidsrepræsentanten.

Medarbejderne på jobcentrene har den tvivlsomme ære af at arbejde på nogle af landets mest regulerede arbejdspladser. Den samlede lovgivning tæller mere end 20.000 sider og stiller detaljerede krav til, hvordan arbejdet skal udføres.

Jobcentrene er et eksempel på den detailstyring som i de seneste uger har udløst højlydt kritik af regeringen fra kommunale topledere, chefer og medarbejderorganisationer her i Mandag Morgen.

”Det gør det ikke nemmere, men sværere at levere velfærd til borgerne,” siger Niels Højberg, stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for kommunaldirektørernes forening, KOMDIR.

Login