Løkke satser på VM-bæltet i grøn finansiering

Lars Løkke Rasmussens vil gøre Danmark til bannerfører for at sikre massive private investeringer i den grønne omstilling, når G20-landenes energiministre og globale erhvervsledere i denne uge mødes i København til en af årets store erhvervsrettede begivenheder om grøn omstilling.

Når Mærsk og Ørsted lægger den fossile energis æra bag sig, og når Facebook og Google bygger datacentre for milliarder i Danmark, fordi de kan få grøn vindmøllestrøm, er det kontante beviser for det grundliggende skifte, der er ved at ske i økonomien som konsekvens af den globale klimapolitik.

Gamle teknologier dør, og nye vokser frem. Den grønne omstilling er blevet big business for verdens førende virksomheder, og forude venter årtier med investeringer i multimilliardklassen i vindmøller, solceller og andre grønne teknologier. Det fremgår af en ny rapport fra den anerkendte amerikanske tænketank, Ceres, som konstaterer, at 2017 blev det historiske vendepunkt, hvor investeringsdynamikkerne på energimarkederne skiftede til fordel for rene energiteknologier, der i stigende grad udkonkurrerer fossil energi og atomkraft.

Det er dette momentum, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil gribe, når han torsdag eftermiddag går på talerstolen som afslutning på topmødet mellem G20-landenes energiministre i Eigtveds Pakhus i København. Statsministerens publikum vil være ministre og højtstående repræsentanter for lande, der står for 90 pct. af verdens investeringer i ren energi, og som er ansvarlige for 75 pct. af verdens CO2-udledninger.

Login