Tilløbet til den nye verdensorden: Macrons visioner, Løkkes dilemma

Lars Løkke Rasmussen benyttede Emmanuel Macrons besøg til at lufte sin EU-positive kurs. Men nye opsigtsvækkende tysk-franske forslag vil lægge yderligere pres på en dansk statsminister, der skal tøjle EU-skepsis hos både DF og S.

Mens Margrethe Vestager, Helle Thorning-Schmidt og Morten Østergaard lettere eksalterede forsøgte at komme tættest muligt på Emmanuel Macron, da han holdt afskedsarrangement med kongefamilien i Skuespilhuset i København, markerede Socialdemokratiets formand konkret afstand til den Europa-begejstrede franske præsident.

Med armene over kors og uden et smil på læben overværede Mette Frederiksen fra sin position bagerst i lokalet den society-begivenhed, der markerede afslutningen på Macrons hvirvelvindsbesøg i København.

For Socialdemokratiets formand er tiden ikke til europæiske vidtløftigheder a la Macron. Ved indgangen til den politiske sæson 2018-2019, der slutter med valg til både Folketinget og Europa-Parlamentet, har Mette Frederiksen et stift fokus på at ligge rigtigt i det taktiske spil på Christiansborg.

Login