Mr. Life Science: Rammevilkår i verdensklasse er et must

Kåre Schultz, Lundbeck-topchef og formand for regeringens Vækstteam for Life Science, ringer med alarmklokkerne over det danske biotek-økosystem, der er den innovative motor bag fremtidens lægemidler. ”Vores svaghed er rammevilkårene og størrelsen,” siger medicinalbossen.

Egentlig havde såvel direktør for medicinalgiganten Lundbeck Kåre Shultz som erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) helst været kritiske spørgsmål foruden, her blot få dage før regeringens Vækstteam for Life Science skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan blive centrum for investeringer i bioteknologi.

Men hvor Brian Mikkelsen har lavet strudsen og stukket hovedet i jorden med henvisning til vækstteamets kommende pressemøde, stikker Kåre Schultz hovedet frem og deltager velvilligt i et interview om konklusionerne i en ny rapport, som rummer en skarp kritik af rammerne for dansk biotek.

”Det er meget, meget vigtigt for Danmark, som life science-nation at have rammebetingelser i verdensklasse inden for biotek. Det har vi ikke i øjeblikket, så det skal vi gøre noget ved,” siger Kåre Schultz, der på fredag står i front, når vækstteamet offentliggør sine anbefalinger.

Login