Nyt Job til  
Jakob Brandt

Nyt job: Han skal stå i spidsen for SMV'er

Jakob Brandt skal som ny adm. direktør give SMVdanmark en mere slagkraftig profil end i dag, sikre større ejerskab til klimadagsordenen og skaffe de bedst mulige vilkår i den økonomiske genopbygning.

Torben K. Andersen

Nyt job

Hvem
Jakob Brandt

Hvilket job
Administrerende direktør for SMVdanmark, hovederhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder i Danmark

Hvorfra
Vicedirektør samme sted

Baggrund

2017-2020: Vicedirektør i SMVdanmark

2013-2017: Vicedirektør i Akademikerne

2013: Iros Group

2008-2012: Erhvervschef i Københavns Kommune

2003-2008: Cheføkonom i Håndværksrådet

2003: Uddannet cand.polit. på Københavns Universitet.

Største udfordring

Rygraden i dansk erhvervsliv er ikke Mærsk, Novo Nordisk eller Carlsberg. Det er de mange små og mellemstore virksomheder med under 100 ansatte. Over 99 procent af de danske virksomheder er disse såkaldte SMV’er.

Nu får de et nyt ansigt i spidsen af deres hovedorganisation, når Jakob Brandt tiltræder jobbet som administrerende direktør i SMVdanmark fra 1. juli.

Der bliver tale om et generationsskifte. Den 45-årige Jakob Brandt afløser nuværende topchef Ane Buch, der har været i organisationen i over 30 år, heraf de sidste 11 år som administrerende direktør.

Han skal ikke bare forsøge at give organisationen en mere synlig og slagkraftig profil. Han overtager også stafetten på et tidspunkt i en af de største økonomiske kriser i Danmark de sidste 100 år. Han får et stort ansvar for at sikre de bedst mulige vilkår og rammer for de mange selvstændige og SMV’er, når den værste del af coronakrisen er drevet over, og den økonomiske genopbygning kan gå i gang.

Knap hver femte virksomhed har ifølge en medlemsundersøgelse fra SMVdanmark oplevet, at en konkurs har været en reel trussel på trods af de enorme hjælpepakker. Mange har mistet omsætning. Nogle af dem endda hele omsætningen.

Jakob Brandt får også et stort ansvar for at sikre SMV’erne en stærkere stemme og større ejerskab til klimadagsordenen end i dag. Samtlige af regeringens 13 klimapartnerskaber har været ledet af topchefer fra nogle af landets største virksomheder. De har derfor haft ekstra stor indflydelse undervejs i danmarkshistoriens største klimabrainstorm på at få netop deres ideer højt på agendaen.

Nu er de små og mellemstore virksomheder bange for, at de må til lommerne, når klimaregningen skal betales, hvis regeringen fastholder sit mål om 70 procents reduktion og ikke ønsker at indføre en generel CO2-afgift.

Det er den slags udfordringer, som venter Jakob Brandt, når han nu snart er den øverste chef og skal tale de 18.000 medlemsvirksomheders sag inden for mange forskellige brancher.

Omtalte personer

Jakob Brandt

Adm. direktør, SMVdanmark
cand.polit. (Københavns Universitet 2003)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu