OECD analyserer dansk økonomi

Udgifterne til sociale ydelser skal ned, arbejdsmarkedet skal reformeres så arbejdsstyrken øges, og boligmarkedet skal beskattes hårdere. Det er bare nogle af anbefalingerne, som OECD har præsenteret i dag i sin årlige analyse af dansk økonomi.

Danskerne nyder godt af en høj levestandard, mange sociale ydelser, lav arbejdsløshed, er efterhånden kommet sig efter den finansielle krise og er rigtig godt tilfredse med deres liv. Sådan sætter OECD rammen for sin nyeste prognose og analyse af dansk økonomi.

Samtidig stiger antallet af job i den private sektor, husstandsindkomsterne går også i vejret, og den danske stat leverer fortsat højt socialt sikkerhedsnet og generelt en effektiv offentlig sektor. Men her stopper rosen af dansk økonomi så også. Det danske velfærdssystem er dyrt og gør det ikke fordelagtigt at tage et arbejde, den finansielle stabilitet skal sikres yderligere, og så skal boligejerne indstille sig på højere skatter.

OECD anerkender godt nok den tidligere og nuværende regering for sine reformer. Men det er nødvendigt med flere reformer, hvis den økonomiske vækst skal i vejret og nå tilbage til væksttal, som vi så, før finanskrisen satte ind for omkring otte år siden. Det går fremad, men væksten er så lille, at den næsten er svær at se.

Hent 2016-analysen herunder.

Hent PDF

Forrige artikel Til det fælles bedste Til det fælles bedste Næste artikel Det gode ejerskifte Det gode ejerskifte