Post covid: Fjernarbejde og hybridarbejdspladser stiller krav om ny ledelse

En stor global undersøgelse fra Boston Consulting Group med over 200.000 respondenter indikerer, at fjernarbejde kan sprede sig til mange flere medarbejdergrupper efter covid-19-pandemien. Og at nye, fleksible arbejdsmodeller endnu mangler at finde en form.

Placeholder image

Procentdelen af en medarbejdergruppe, der arbejdede helt eller delvist hjemme under covid-19, varierede meget efter branche og funktion. Andelen af fjernarbejdere i digitale jobs og vidensjobs var tæt på 70 procent, mens andelen i jobs, der kræver mere fysisk og social tilstedeværelse (service, sundhed og socialt arbejde), var omkring 34 procent.

Lande som Danmark, med en i forvejen udbredt digitalisering, havde den højeste andel af distancearbejdere under covid-19. Det er i de vestlige lande og blandt de mest veluddannede, at distancearbejde hurtigst er blevet taget i brug. Måske derfor er det også i disse lande, at medarbejderne giver udtryk for, at fjernarbejdet ikke må tage overhånd.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører