Sådan spiser vi os til en renere verden

Sundhed, bæredygtighed og fødevarer går hånd i hånd. Det viser en ny publikation fra Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia.

Klimaforandringer og menneskers sundhed er to af de største globale udfordringer lige nu. 29 pct. af de globale drivhusgasser stammer fra fødevareproduktion, mens det samlede forventede tab i forbindelse med kroniske sygdomme ifølge World Economic Forum vil udgøre astronomiske 47 billioner dollars over de næste 20 år.

Hvordan brødføder vi for eksempel de 9,7 mia. mennesker, der forventes at være i 2050, med sund mad uden at ødelægge planeten? Hidtil har verdenssamfundet forsøgt at angribe udfordringerne individuelt som afskårne problemstillinger, der ikke har noget med hinanden at gøre. Men det har de. Hvis vi anskuer dem i et madperspektiv, kan vi slå to fluer med ét smæk.

Mandag Morgens grønne tænketank, Sustainia, præsenterer her en publikation om gevinsterne ved at sammentænke sundhed, bæredygtighed og fødevarer. Rapporten ”EAT in Sustainia” kortlægger udfordringerne ved den nuværende fødevareproduktions belastning af klimaet på den ene side og truslen mod den globale sundhed på den anden. Sat på spidsen er vores fødevareproduktion hverken sund for planeten, der lægger ressourcer til, eller for os mennesker, der er afhængige af den.

Rapporten viser vejen til fremtidens sunde og bæredygtige fødevaresystemer ved at vende de mange udfordringer ved vores nuværende fødevareproduktion til muligheder for menneskelig, økonomisk og bæredygtig udvikling.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu