Mod mere fælles velfærd

Mange kommuner betræder i disse dage nyt land, na°r det handler om ma°den at arbejde med velfærd pa°. Det arbejde har Mandag Morgen fulgt i en a°rrække. Nu gør vi status og ser, hvilke tendenser der tegner fremtidens danske velfærd.

Velfærden er ikke, hvad den har været. Det viser sig na°r jobcentre rundt om i landet samarbejder med lokale virksomheder om at skaffe job og praktikpladser til de ledige, der befinder sig længst fra arbejdsmarkedet – og na°r en fodboldklub pa° Langeland laver aktiviteter sammen med kommunen for unge flygtninge, der kommer til omra°det.

Det er eksempler pa°, at ma°den landets velfærdsinstitutioner arbejder pa°, er anderledes end hidtil. Sa°danne tegn pa° forandringer af Velfærdsdanmark viser sig ogsa° i en ny rundspørge hos Mandag Morgens Velfærdspanel, der besta°r af cirka 3.000 ledere fra offentlig, privat og tredje sektor. Her svarer 88 pct., at de enten er helt enige eller delvist enige i, at ”ma°den, vi tænker og arbejder med velfærd i Danmark, er under forandring”.

I dette særtillæg til Ugebrevet Mandag Morgen gør vi status og ser, hvilke tendenser der tegner fremtidens danske velfærd.

Hent PDF

Forrige artikel En velfærd der kan bære En velfærd der kan bære Næste artikel En status på flygtningestrømmen En status på flygtningestrømmen