Kulturanbefaling af 
Marie Schønning Jensen

Set, læst og hørt: Marie-Louise Boisen Lendal

Mandag Morgen har bedt Marie-Louise Boisen Lendal om tre kulturanbefalinger. Som direktør i den fødevarepolitiske tænketank Frej er hun dybt optaget af bæredygtighed, og det skinner igennem i anbefalingerne, der rummer tanker om kapitalisme, klimakamp og grøn virksomhedsledelse.

Marie-Louise Boisen Lendal

Direktør, Frej

Marie-Louise Boisen Lendal er medstifter og direktør i den fødevarepolitiske tænketank Frej. Tænketanken arbejder for at skabe et mere bæredygtigt Fødevaredanmark gennem samarbejde og dialog mellem den unge 'generation bæredygtighed' og fødevareerhvervet. Marie-Louise Boisen Lendal er 27 år og uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Set for nylig

Jeg er fra den generation, der ikke får gået så meget i teater, selvom jeg nyder det hver gang. Det bliver oftere til en spontan tur i biografen. Senest så jeg 'Bohemian Rhapsody', der skildrer Freddie Mercurys liv og udviklingen af bandet Queen. Selvom der efter sigende skulle være mange fejl i den i forhold til virkeligheden, så er filmen fantastisk. Jeg er kæmpe fan af Queens musik og bliver aldrig træt af at høre det. Kombineret med historien om Freddie Mercury, der i den grad er en karakter, gør det, at man bare nyder hvert sekund i filmen. Filmen er ren underholdning, så har man brug for at se noget, der gør et stort indtryk på en, så bliver man nok skuffet. Men har man brug for underholdning søndag eftermiddag, så kan den varmt anbefales.

Læst for nylig

Jeg er i fuld gang med at læse bogen 'Conscious Capitalism' af John Mackey og Raj Sisodia. Bogen handler om, hvordan kapitalisme og det at drive virksomhed er tæt forbundet med at gøre verden bedre. De beskriver, hvordan virksomheder, der arbejder ud fra et formål om at forbedre noget i verden og ikke blot tjene penge, klarer sig markant bedre økonomisk end andre virksomheder. De kritiserer samtidig CSR-strategier, der nemt kan blive greenwashing.

Virksomheder bør ifølge bogen kun eksistere, hvis de har et formål om at forbedre verden. De bør hele tiden spørge sig selv: Hvorfor eksisterer jeg? Hvilke kerneværdier er min forretning drevet af? Jo større virksomheden er, desto mere ansvar har man for at sikre, at den arbejder for at gøre verden til et bedre sted.

Jeg er meget inspireret af bogen, idet meget af vores arbejde i Frej er at fortælle fødevarevirksomheder, hvorfor det ikke er nok blot at tjene penge, men at de hele tiden skal forandre sig, så deres formål bliver at gøre verden til et bedre sted. Alle med interesse for forretningsforståelse, CSR eller bæredygtighed bør læse bogen.

Hørt for nylig

Modsat de fleste mennesker er jeg ikke den store musiklytter. Ud over Queen hører jeg stort set blot det, andre folk sætter på, eller det, der kommer ud af radioen. Til gengæld hører jeg rigtigt mange podcasts. Jeg er netop i gang med en podcast-serie, som den norske forretningsmand Petter Stordalen har lavet. Her fortæller han om, hvordan han gik fra at være en almindelig lønmodtager til at eje Nordens største hotelkæde og være mangemilliardær. Ud over at være en hård businessman, er han en stor miljøforkæmper, der donerer penge til forskning inden for klima og miljøforbedringer.

Petter er en fantastisk fortæller, der med sin norske stemme og klare budskaber får en til at lytte efter. Han er en type, der deler vandene, da han ikke er bange for at fortælle om sine succeser. Når han åbner et nyt hotel, sker det gerne, at han ankommer på vandscooter i smoking eller rappeller ned af bygningen fra en helikopter. Han kombinerer cool business, James Bond og arbejdet med at gøre verden grønnere. Nogle synes, det er usmageligt – jeg synes, det er fedt og inspirerende!

Omtalte personer

Marie-Louise Boisen Lendal

Direktør og medstifter, Tænketanken Frej, rådgiver, Reitan Retail, bestyrelsesformand, Fonden for Plantebaserede Fødevarer, bestyrelsesmedlem, Friland
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2016)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu