Set, læst og hørt: Marie-Louise Boisen Lendal

Mandag Morgen har bedt Marie-Louise Boisen Lendal om tre kulturanbefalinger. Som direktør i den fødevarepolitiske tænketank Frej er hun dybt optaget af bæredygtighed, og det skinner igennem i anbefalingerne, der rummer tanker om kapitalisme, klimakamp og grøn virksomhedsledelse.

Jeg er fra den generation, der ikke får gået så meget i teater, selvom jeg nyder det hver gang. Det bliver oftere til en spontan tur i biografen. Senest så jeg 'Bohemian Rhapsody', der skildrer Freddie Mercurys liv og udviklingen af bandet Queen. Selvom der efter sigende skulle være mange fejl i den i forhold til virkeligheden, så er filmen fantastisk. Jeg er kæmpe fan af Queens musik og bliver aldrig træt af at høre det. Kombineret med historien om Freddie Mercury, der i den grad er en karakter, gør det, at man bare nyder hvert sekund i filmen. Filmen er ren underholdning, så har man brug for at se noget, der gør et stort indtryk på en, så bliver man nok skuffet. Men har man brug for underholdning søndag eftermiddag, så kan den varmt anbefales.

Jeg er i fuld gang med at læse bogen 'Conscious Capitalism' af John Mackey og Raj Sisodia. Bogen handler om, hvordan kapitalisme og det at drive virksomhed er tæt forbundet med at gøre verden bedre. De beskriver, hvordan virksomheder, der arbejder ud fra et formål om at forbedre noget i verden og ikke blot tjene penge, klarer sig markant bedre økonomisk end andre virksomheder. De kritiserer samtidig CSR-strategier, der nemt kan blive greenwashing.

Login