Set, læst og hørt: Tine Kaspersen

KULTURANBEFALING Rapperen Tessa gør Hortens nye direktør håbefuld på ungdommens vegne, og så giver McKinsey-podcast indblik i problematikker, som ligger langt fra ens eget skrivebord.

Jeg så for nylig dokumentaren ’Den 13. forfatningsændring’ på Netflix. Det kan for en dansker være svært at forstå nuancerne og dybden i Black Lives Matter-debatten, men den film udfolder hele historien om slaveriet og dets uhyrligheder. Man bliver virkelig rørt af historien og forstår alvoren og vigtigheden af debatten, som bestemt også er relevant i en dansk kontekst. En anden stor oplevelse for mig var dokumentaren ’Tessas Hævn’ på DR. Man bliver meget håbefuld på den yngre generations vegne, for hvis der er flere som hende, skal det hele nok gå. Hun har været igennem mange svære oplevelser, men har rejst sig og er helt utroligt reflekteret og modig. Der er meget at lære både for unge mennesker, der synes, det kan være svært at navigere i nutidens verdensbillede, men også for forældre som mig, der leder efter inspiration til, hvordan man opfordrer sine børn til at gå efter deres drømme. Jeg håber, mine børn kommer til at lære af kvinder som hende. 

Podcasts er den bedste opfindelse i nyere tid for en travl småbørnsmor som mig. Det er et fantastisk univers af viden, gode historier og faglig inspiration, som efter den katastrofale lukning af Radio24syv er blevet min daglige følgesvend, når jeg cykler til og fra arbejde. Jeg lytter ofte til ’Inside the Strategy Room’ fra McKinsey, det er korte podcasts, der tager et eller andet specifikt smalt emne op inden for ledelse og innovation. Når afsnittene kun varer 25 minutter, bliver det i sagens natur en kort gennemgang, men det er en god vej til at få indblik i nye problemstillinger, som ikke nødvendigvis er en del af de daglige udfordringer, man sidder med på sit arbejde. Derudover er de gode til at bruge alverdens fageksperter, som virkelig har nogle interessante og anderledes vinkler på tingene.

Login