Unlock! Tid til at komme videre med Brexit

KOMMENTAR: Kun med et meget stærkt folkeligt mandat i ryggen kan en britisk regering udskrive en ny folkeafstemning. Og hvis ingen politikere er parate til eller i stand til at opnå det mandat, må briterne gennemføre Brexit så hurtigt som muligt.

Synet af Theresa May fremkalder mindet om den nu afdøde Per Hækkerup, der i 1970 blev underkendt af sin egen statsminister og blev spurgt, om han nu skulle hjem og slikke så­rene?

“Det kan jeg ikke,” svarede han, “de sidder i ryggen.”

Men uanset den sympati, man kan føle for den bri­tiske premierminister, må man slå fast, at hun ikke har håndteret sit job dygtigt.

Login

 • Anmeld

  Jesper E. Thomsen · e-thomsen

  Ligger det ikke også i demokratiet at man kan tage fejl?

  Jeg er basalt set enig i de fleste af dine observationer om generel inkompetence, men vil dog sige at resultatet vel ikke var helt så "markant" som det fremlægges. 51,9% var for og 48,1% imod at forlade EU, og deri ligger en del af tøven vel også.

  Det ligger jo også i demokratiet at man træffer sine valg ud fra de givne forudsætninger i det øjeblik krydset sættes. I den normale process har man jo en begrænset tidsperiode man kan sidde i, og så stemmer vi igen ud fra de nye forudsætninger senest 4 år senere (i DK).

  Så set ud fra mit perspektiv er en ny afstemning relevant, hvis man føler forudsætningerne har ændret sig markant, men ikke hvis det kun var fordi man ikke kunne lide udfaldet.