Da VK-regeringen snublede i udflytningen

Ligestilling eller vækst. Det er det centrale spørgsmål, som statsministeren skal forholde sig til i bestræbelserne på at leve op til sit løfte fra før val­get om at flytte statslige job fra hovedstaden til andre dele af landet. Ligestillingen indebærer udflytning til det, mange i dag kalder udkants- eller yderkommu­ner. Mens væksten indebærer udflytning til regionale kraftcentre og klynger, der gennem tilførsel af stats­lige job kan få stimuleret udviklingen. Mandag Mor­gen leverer en udflytningsguide.

Når Lars Løkke Ramussen lover udflytning af statslige arbejdspladser, kan det opleves som et deja-vu. Også 00’ernes VK-regering lagde ud med et ønske om at flytte statslige arbejdspladser fra København og ud i landet. Og også dengang skete det efter en udvikling, hvor hovedstaden tiltrak stort se alle nye statslige arbejdspladser. Se tekstboks i bunden.

I forhold til den erklærede målsætning løb VK-regeringens udflytninger ud i sandet. Alt i alt blev der flyttet mellem 500 og 600 arbejdspladser ud af hovedstadsområdet. Det svarer til mindre end 10 pct. af de nye arbejdspladser, der senest er blevet skabt øst for Valby Bakke.

Diskussionen begyndte ellers så godt.

Login