Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Den kinesiske stat vs. techgiganterne: 3 – 0

Den kinesiske regering fortsætter den hårde kurs over for techgiganterne. Det giver industrien enorme tab, og indgrebene har rystet den globale finansverdens tillid til at investere i Kina. Men det er en pris, præsident Xi tydeligvis er villig til at betale for at kunne holde kontrol med udviklingen.  

Den kinesiske regering har gjort det klart for techindustrien, hvem der bestemmer i et kommunistisk land. 
Den kinesiske regering har gjort det klart for techindustrien, hvem der bestemmer i et kommunistisk land. 

Kinesiske forældre går ekstremt højt op i at give deres børn en god uddannelse. Eksaminerne, der giver adgang til de bedste skoler, er et benhårdt udskilningsløb, og hvis man har råd, poster familien gerne penge i ekstraundervisning. 

I de senere år er online-uddannelse og tutoring blevet en betydelig industri i Kina, og et af de områder, som placerer kinesisk teknologi stærkt internationalt – blandt andet fordi man ved hjælp af kunstig intelligens kan tilpasse undervisningen præcist til den enkelte elev.  

Under corona tog væksten i edu-tech for alvor fart. De tre største kinesiske selskaber på området er blevet børsnoteret i New York og har tiltrukket milliardinvesteringer, også fra udenlandske kapitalfonde som Blackrock og Softbank.  
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu