Analyse af 
Claus Kragh

Hvad vil Danmark med Tyskland?

Tyskland er et digitalt tilbagestående land med en glubende appetit på grøn strøm, maskiner og fødevarer fra Danmark. Samtidig er Tyskland motoren i det EU, Danmark har så mange fordele af. Men de danske politikere tager ikke Tyskland alvorligt.

Foto: Foto: Reuters Ritzau Scanpix

SERIE

Hvad vil Danmark med Tyskland?

Tyskland har sjældent har været vigtigere for Danmark. Valget til Forbundsdagen bliver et klimavalg som det danske i 2019. Det kommer til at præge hele EU. Og det giver nye eksportmuligheder til grønne, danske virksomheder. Så hvorfor interesserer danske politikere, embedsfolk og erhvervsliv sig ikke brændende for Tyskland?

I ugerne op til det tyske valg den 26. september stiller Mandag Morgen skarpt på det dansk-tyske forhold i serien Hvad vil Danmark med Tyskland?

Du kan også lytte med og deltage, når Mandag Morgens Europaredaktør Claus Kragh taler om netop det spørgsmål med Thomas Wegener Friis, historiker og Tysklands-ekspert ved Syddansk Universitet.

Det sker på et åbent redaktionsmøde den 19. august klokken 8-9 på Zoom. Tilmeld dig på [email protected] eller find linket og følg med i samtalen på mm.dk/samtaler.

 

LÆS MERE: Merkel og fire danske statsministre 

Autobahn, bratwurst og grænsehandel.

Det er nøgleordene i mange danskeres forhold til Tyskland. Omvendt ligger det fjernt at se Tyskland som den ledende nation i Europa og som en attraktiv og velvillig partner for Danmark i en verden, hvor frihed og demokrati er under voldsomt pres.

Siden Anden Verdenskrig har USA og Storbritannien været de store kulturelle og ideologiske ledestjerner for det danske samfund. Godt nok er centrale dele af det danske erhvervsliv og de fleste af kongerigets økonomer fint opmærksomme på Tysklands afgørende betydning for dansk økonomi, men på det politiske og ideologiske niveau er forholdet til den store nabo stadig blodfattigt og sporadisk.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu