Afrikas udvikling er også afgørende for Europa

... og så kunne danske startups lære meget ved at se på Israels dynamiske startup-miljø.

Vi har skrevet en hel del om, at Kina kommer til at præge verdens udvikling i de kommende årtier. Men Europas fremtid kan i lige så høj grad blive formet af udviklingen fra en helt anden side: Afrika.

Det er især én tendens, som antyder, hvad der er på spil: I dag er der ca. 1,3 milliarder mennesker i Afrika. Men om bare 30 år forventes det tal at være fordoblet.

Det store spørgsmål er, om den økonomiske vækst kan følge med. Vil der være arbejde, mad, og infrastruktur til at understøtte de mange mennesker? Hvordan vil en så hastig vækst se ud – og omvendt: hvordan vil det se ud, hvis væksten ikke er tilstrækkelig?

Det har vi fokus på i en række artikler i dag. Den gode nyhed er, at der er høje vækstrater i mange afrikanske lande, og at mange danske virksomheder har store investeringer på tegnebrættet.

Store selskaber som Mærsk, Arla og Kamstrup er i fuld gang med at udbygge i Afrika.

Men der er også en lang række små danske startups, som søger lykken på kontinentet. Vi har en reportage fra Thomas Amter i Kenya, som præsenterer tre meget forskellige eksempler på danske entreprenører i Afrika, der fortæller om forsinkelser og kolbøtter i planerne – men også om at få succes og tilfredsstillelse ved at bygge virksomhederne op.

Endelig har vi en spændende klumme fra Innovation Centre Denmark i Tel Aviv, der fortæller hvorfor Israel er et af de lande i verden med den højeste tæthed af entreprenører og unicorns – de sagnomspundne nye virksomheder med en værdi på over 1 milliard dollars.

Danske startups, og ikke mindst danske universiteter, kunne lære noget af israelerne – og det er der også nogle af dem, der arbejder på, skriver David Tue Bak.

God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Ledelse understøttet af data :: Teknologi kan hjælpe udsatte med at finde job Ledelse understøttet af data :: Teknologi kan hjælpe udsatte med at finde job Næste artikel Når kunstig intelligens diskriminerer :: Nordea bruger AI med varsomhed :: 'TechVelopment' i Afrika Når kunstig intelligens diskriminerer :: Nordea bruger AI med varsomhed :: 'TechVelopment' i Afrika