Mød innovationens dream team

Det er ikke nok at være begavet og opfindsom – den innovative supermedarbejder skal også fungere i et team, viser Mandag Morgens analyse af innovationsstrategierne hos 15 af Danmarks mest succesrige virksomheder.  Med hjælp fra virksomhedernes HR-chefer sætter vi innovationens Dream Team: 7 holdspillere med passion, risikovillighed og forretningssans. Hør, hvad der driver opfinderen af den gearløse vindmølle, faderen til 40 græsarter, udvikleren af en asiatisk jordbæris og arkitekten bag det bæredygtige byggeri.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk ville næppe have været nogen særlig stor forretning uden innovation. Nye medicinalprodukter, der afløser gamle, når patenterne rinder ud, driver alt andet lige virksomheden frem.

Alligevel var det først for tre år siden, at den globale insulinproducent for alvor kastede et systematisk blik på sin innovation uden for virksomhedens forsknings- og udviklingsafdeling.

Innovationen foregik rundt omkring, viste en indledende analyse. Der var god tradition for løbende forbedringer. Små ændringer hist. Nye ideer her. Men underskoven af innovation var uden systematik. Den var drevet af ildsjæle, der formåede at krydse organisatoriske grænser, fortæller Charlotte Ersbøll, der er chef for Global Stakeholder Engagement hos Novo Nordisk.

Login