Velfærdsteknologisk klondike i kommunerne

Det danske velfærdssamfund og en driftig industri inden for velfærdsteknologier indbyder til et offentlig-privat parløb, der kan sikre Danmark en global position som velfærdsteknologisk kompetencecenter. Men kommunernes tilfældige og ukoordinerede tilgang til teknologierne er ved at køre drømmen af sporet. Fra næsten alle aktører er dommen klar: En gennemgribende oprydning er nødvendig, hvis Danmark skal høste bedre effektiviseringsgevinster og gøre den forjættede drøm om et nyt eksporteventyr til virkelighed.

Skulle man være det mindste i tvivl om, hvilken central rolle digitaliseringen og brugen af ny velfærdsteknologi skal spille for Danmarks fremtid, skal man blot slå op i regeringsgrundlaget. Hele ni gange optræder begrebet.

Regeringens vision er, at nye digitale velfærdsteknologier skal medvirke til at effektivisere den offentlige sektor og – nok så vigtigt – skabe grundlaget for en erhvervssucces, hvor en helt ny underskov af virksomheder tager de nyudviklede og innovative teknologier ud på eksportmarkederne og skaber nye danske job.

Denne artikel udgør Intelligence sektionen til Mandag Morgen Navigation 7. Du kan også downloade hele sektionen som en samlet pdf her

Login