Ansatte i det svenske socialdemokrati mistænkt for at stå bag falsk Twitter-konto

To medarbejdere, der er ansat i det svenske parti Socialdemokraterna, er under mistanke for at have lavet en falsk Twitter-konto. Begge medarbejdere er midlertidigt fritstillet, mens partiet undersøger sagen.

To medarbejdere, der er ansat i det svenske socialdemokrati, Socialdemokraterna, er midlertidigt fritstillet efter mistanke om, at de har lavet en falsk Twitter-konto, skriver den svenske tv-station, SVT.

Sagen, som har fået stor mediebevågenhed i svenske medier, begynder, da en medarbejder i det svenske erhvervslivs interesseorganisation, Svenskt Näringsliv, i sidste uge opdager, at en medarbejder hos Socialdemokraterna deler et Twitter-opslag med satirisk indhold om det højreorienterede parti Sverigedemokraterna. Opslaget viser et billede fra filmen ‘The Expendables’, hvor ledende sverigedemokraters ansigter er klippet ind. Derudover er der tilføjet øgenavne over politikernes ansigter.

Billedet bliver delt, selvom Twitter-kontoen bag opslaget på det tidspunkt kun har meget få følgere. Og de følgere var endda falske konti, som spredte pornografisk indhold.

Da SVT kontakter Socialdemokraternas pressetjeneste for at spørge til sagen, lyder svaret, at partiet ikke benytter sig af falske konti på sociale medier. Men vil i øvrigt ikke udtale sig mere om sagen.

Men i løbet af i går meddeler partiet så, at de mandag indledte en intern undersøgelse af to medarbejdere og den angiveligt falske Twitter-profil.  

Partiet har haft samtaler med de pågældende medarbejdere, men vil ikke oplyse, om medarbejderne har afvist eller bekræftet at have lavet den falske Twitter-konto.

De to medarbejdere er suspenderet indtil undersøgelsen er færdig, skriver SVT.

LÆS OGSÅ: Hver syvende Twitter-profil er en robot

LÆS OGSÅ: Er Sverige virkelig Europas ’voldtægtshovedstad’?

LÆS OGSÅ: Svensk kommune har ikke ‘foræret’ flygtning med tre koner boliger for millioner

LÆS OGSÅ: Fake news er ikke problem Danmark – men misinformation er

Forrige artikel Efter 1.000 sigtelser i videosexsag: Nu skal børn lære om faren ved de sociale medier Efter 1.000 sigtelser i videosexsag: Nu skal børn lære om faren ved de sociale medier Næste artikel Parlamentsmedlemmer vil styrke EUs kamp mod russisk propaganda Parlamentsmedlemmer vil styrke EUs kamp mod russisk propaganda