Ansatte i det svenske socialdemokrati mistænkt for at stå bag falsk Twitter-konto

To medarbejdere, der er ansat i det svenske parti Socialdemokraterna, er under mistanke for at have lavet en falsk Twitter-konto. Begge medarbejdere er midlertidigt fritstillet, mens partiet undersøger sagen.

To medarbejdere, der er ansat i det svenske socialdemokrati, Socialdemokraterna, er midlertidigt fritstillet efter mistanke om, at de har lavet en falsk Twitter-konto, skriver den svenske tv-station, SVT.

Sagen, som har fået stor mediebevågenhed i svenske medier, begynder, da en medarbejder i det svenske erhvervslivs interesseorganisation, Svenskt Näringsliv, i sidste uge opdager, at en medarbejder hos Socialdemokraterna deler et Twitter-opslag med satirisk indhold om det højreorienterede parti Sverigedemokraterna. Opslaget viser et billede fra filmen ‘The Expendables’, hvor ledende sverigedemokraters ansigter er klippet ind. Derudover er der tilføjet øgenavne over politikernes ansigter.

Billedet bliver delt, selvom Twitter-kontoen bag opslaget på det tidspunkt kun har meget få følgere. Og de følgere var endda falske konti, som spredte pornografisk indhold.

Da SVT kontakter Socialdemokraternas pressetjeneste for at spørge til sagen, lyder svaret, at partiet ikke benytter sig af falske konti på sociale medier. Men vil i øvrigt ikke udtale sig mere om sagen.

Men i løbet af i går meddeler partiet så, at de mandag indledte en intern undersøgelse af to medarbejdere og den angiveligt falske Twitter-profil.  

Partiet har haft samtaler med de pågældende medarbejdere, men vil ikke oplyse, om medarbejderne har afvist eller bekræftet at have lavet den falske Twitter-konto.

De to medarbejdere er suspenderet indtil undersøgelsen er færdig, skriver SVT.

LÆS OGSÅ: Hver syvende Twitter-profil er en robot

LÆS OGSÅ: Er Sverige virkelig Europas ’voldtægtshovedstad’?

LÆS OGSÅ: Svensk kommune har ikke ‘foræret’ flygtning med tre koner boliger for millioner

LÆS OGSÅ: Fake news er ikke problem Danmark – men misinformation er

Forrige artikel Efter 1.000 sigtelser i videosexsag: Nu skal børn lære om faren ved de sociale medier Efter 1.000 sigtelser i videosexsag: Nu skal børn lære om faren ved de sociale medier Næste artikel Parlamentsmedlemmer vil styrke EUs kamp mod russisk propaganda Parlamentsmedlemmer vil styrke EUs kamp mod russisk propaganda
Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Københavns Kommune vil begrænse antallet af radikaliserede københavnere, der ønsker dansk lovgivning baseret på sharia. Desværre går det den helt forkerte vej, viser kommunens egne tal. Men det kan kommunens tal slet ikke sige noget om. 

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i anden halvdel af 2019, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Bliver du ramt af et hjerteanfald og er alene, så skal du hoste kraftigt. Det kan redde dit liv, fremgår det af et kædebrev, der i øjeblikket deles på Facebook. Men eksperter advarer mod at tage påstanden for gode varer. Det kan faktisk forværre situationen.

Pas på! Det er ikke Skat, der sender dig sms'en

Pas på! Det er ikke Skat, der sender dig sms'en

Din årsopgørelse ligger nu klar, og det indvarsler højtid for svindlere, der vil narre dig og tage dine penge. Så klik ikke på mistænkelige links, og angiv kun oplysninger til Skattestyrelsen på TastSelv-service. 

Kræftforskere: Du behøver ikke frygte 5G

Kræftforskere: Du behøver ikke frygte 5G

Mobilstråler fra 5G giver kræft i hjernen, og derfor skal teknologien standses øjeblikkeligt. Sådan lyder alarmen adskillige steder på sociale medier. Men der er ikke grund til at frygte, at det nye mobilnetværk vil give mennesker kræft.

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

En amerikansk iværksætter mobiliserede tusindvis af youtubers og andre influencere til det amerikanske midtvejsvalg, der fik historisk høj valgdeltagelse blandt 18-24-årige. Influencere kan flytte stemmer, siger dansk forsker, men det er svært at måle deres indflydelse.

Nej, Chili Klaus opfordrer dig ikke til at investere i bitcoins

Nej, Chili Klaus opfordrer dig ikke til at investere i bitcoins

Endnu engang er Claus Pilgaard - også kendt som Chili Klaus - offer for et svindelnummer om investeringer i bitcoins. En falsk artikel hævder, at han har overvundet sin konkurs ved sådanne investeringer, og at han opfordrer dig til at gøre ham kunsten efter.

Nej, mænd forlænger ikke livet ved

Nej, mænd forlænger ikke livet ved "at stirre på kvindebryster"

At stirre på kvindebryster forlænger mænds liv, afslører ny forskning. Sådan lyder en nyhed man kan læse i flere danske og udenlandske medier. Men nyheden er pure opspind, og den forskning, der lægges til grund for historien, handler hverken om levealder eller om at stirre på bryster.     

Falske politiske budskaber rammer dig, når du har paraderne nede

Falske politiske budskaber rammer dig, når du har paraderne nede

Da vi er vant til at møde politisk kommunikation i radioen, i tv'et og i avisen, rammer såkaldte memer os på sociale medier, mens vi ikke har de politiske parader oppe. Det kan gøre de til tider falske politiske kampagner endnu mere effektive, siger forskere.

Falske politiske annoncer ramte det svenske valg

Falske politiske annoncer ramte det svenske valg

Valgkampen forud for det svenske rigsdagsvalg i september var præget af falske og fordrejede politiske grafikker, der blev spredt vidt og bredt på Facebook. I de seneste måneder har fænomenet også ramt den danske politiske debat på sociale medier.