En sløv grøn kickstart

KOMMENTAR Hvis den grønne omstilling og genopretningen af samfundsøkonomien efter coronaen skal spille konstruktivt sammen, så må regeringen vise omverdenen sine kort og fortælle, hvordan den forestiller sig processen.

Der er ikke det fjerneste at sige til, at coronaen siden marts totalt har overskygget den grønne dagsorden både i befolkningens, politikernes, virksomhedernes og mediernes verden. Nu taler alle så om, at den økonomiske genopretning skal have et grønt tilsnit, og at vi bør bruge genopretningen efter sundhedskrisen og den økonomiske krise til at få taget ordentligt fat på de store grønne ambitioner. Det er en på alle måder fornuftig betragtning.

Men hvor er køreplanen for lige præcis den proces? Hvorfor i alverden skal der for eksempel gå helt hen til september, inden statsministeren indkalder topfolkene fra erhvervslivet, der har ageret formænd for de 13 klimapartnerskaber, til et fællesmøde? Det er helt ubegribeligt.

De 13 rapporter fra klimapartnerskaberne blev afleveret lige præcis, da coronakrisen eksploderede. De er slet ikke udarbejdet under indtryk af den helt nye verden, vi befinder os i. Nok er pandemien under kontrol i Danmark, men det er den langtfra i resten af verden, som vi eksporterer til. Sektorrapporterne tager ikke højde for de økonomiske udfordringer lige nu, for slet ikke at tale om de protektionistiske og antiglobalistiske tendenser, der præger verden nu.

Login