Hvor vil du som leder placere dig i klimahistorien? 

Hvis ikke lederne af verdens virksomheder får hovedet ud af busken og tager ansvar for den grønne omstilling, bliver konsekvenserne af klimakrisen uoverstigelige, konkluderer ny rapport. Så hvis du ikke allerede som leder har taget stilling til, hvad du vil bidrage med af løsninger, vil lige nu være et godt tidspunkt, vurderer direktøren for Lederne, Bodil Ismiris. 

Foto: Susana Vera/Scanpix
Stine Bjerre Herdel

Et nyt begreb har sneget sig ind i ledelsesvokabularet: Klimaledelse. Og vi kan med det samme få på plads, at der på nuværende tidspunkt findes to former for klimaledelse. 

Der er den, som du skal udøve. Det er den type ledelse, der imødekommer og håndterer de nye krav og reguleringer, der automatisk kommer rullende ind over virksomhederne lige nu i form af CSRD-reguleringerne fra EU. Uanset, om du er en lille eller en stor virksomhed, kommer du til at forholde dig til nye krav og reguleringer inden for meget få år. 

Og så er der den form for klimaledelse, som du kan vælge at udøve, hvis du vil stå for at gøre en ekstra stor forskel i den grønne omstilling.  

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu