Merkel vil have Putins gasledning gjort færdig

POLITIK Angela Merkel vil ikke finde sig i, at USA skal bestemme, om Tyskland og Europa kan købe gas i Rusland. Derfor bliver rørledningen Nord Stream 2 efter al sandsynlighed bygget færdig, selvom protesterne vælter ned over den tyske kansler.

Tysklands kansler, Angela Merkel, er i færd med at markere både Tysklands og Europas nye trang til selvstændighed over for USA, netop som USA i Joe Biden har fået en ny præsident, der er langt mere venligt stemt over for Europa, end Donald Trump var det.

Det billede står tilbage efter, at Merkel med adresse til USA’s nye ledelse har gjort det klart, at hun ikke har ændret sin opfattelse af, at den omstridte gasrørledning Nord Stream 2 fra det vestlige Rusland til det nordlige Tyskland bør gøres færdig.

Der mangler 148 kilometer af den 1.230 kilometer lange rørledning til en anlægspris på knap 75 milliarder kroner. De 120 kilometer skal ligge i dansk territorialfarvand – de sidste 28 i tysk farvand. Nord Stream 2 vil formentlig kunne færdiggøres på omkring tre måneder.

Login