"Europa står over for store farer, hvis Nord Stream 2 bliver fuldført"

Den grønne omstilling styrker Europas sikkerhedspolitiske interesser overfor det autoritære Putin-regime i Rusland. Derfor bør Danmark sige nej til Putins ønske om at anlægge Nord Stream 2 gennem dansk farvand, mener Peter Doran, leder af den ansete Washington-tænketank CEPA.

Europas grønne omstilling over de seneste 10 år har ikke alene bidraget til verdenssamfundets kamp mod den globale opvarmning.

Succesen med gradvist at pille kul, olie og gas ud af det europæiske energisystem har også styrket Europa sikkerhedspolitisk i konfrontationen med Vladimir Putins Rusland, der i samme periode er trådt i karakter som en reel og krigerisk geopolitisk modstander for USA og Europa.

Det er disse forhold, Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), bør have sig for øje, når han i disse uger overvejer, om Danmark skal sige ja eller nej til Putins planer om at udvide den russiske gasforsyning til Europa via Nord Stream 2, der skal gå gennem dansk farvand.

Login

 • Anmeld

  Svend-Tage Christoffersen · Civilingeniør

  Danmarks interesser

  Vi bør helt klart lade Nord Stream 2 passere på dansk sokkel.
  Nord Stream 2 bliver bygget under alle omstændigheder.
  hvis vi siger nej, lægger russerne den bare nord om Bornholm i internationalt farvand, og den bliver bygget uden dansk mulighed for indflydelse. Og vi tirrer bjørnen.
  I en krisesituation er vi bedre stillet, hvis vi har fingeren på pipelinen end hvis den ligger i internationalt farvand.