”Kig på hr. Lissek og hr. Müller, de er ikke russiske spioner!”

Gasrørledningen Nord Stream 2 fra Rusland via Østersøen til Tyskland er et projekt til 60 mia. kr., der har en tidligere tysk og en tidligere dansk regeringschef i roller som toplobbyister i hver sin lejr. Mandag Morgen har været i Rusland på Nord Streams regning.

Den mørke VW-transporter med tonede ruder skifter uafladeligt vognbane i bestræbelserne på at nå fra lufthavnen til Corinthia Hotel i det centrale Skt. Petersborg.

I hotellets konferencesal tripper kommunikationscheferne for Nord Stream for at komme i gang med dagens pressekonference for 12-14 inviterede journalister fra nordiske og baltiske medier. Men den danske delegation bestående af Mandag Morgens udsendte og Nord Streams kontraktansatte danske lobbyist sidder fast i trafikken i den store by med fem millioner mennesker.

Et blomsterhav ved metrostationen Tekhnologichesky Institut vidner om sorgen blandt byens borgere over de 13 uskyldige, der mistede livet ved et terrorangreb 3. april. Også Ruslands præsident, Vladimir Putin – der er født og opvokset i byen, hvor den russiske revolution startede i 1917, og som i dag er landets vestlige økonomiske kraftcenter – har lagt en krans.

Login