Opskriften på vidensbaseret vækst

Skal samarbejde med vidensinstitutioner sætte skub i virksomheders udvikling og vækst, skal det være drevet af grundig forberedelse, sammenhængende ydelser og ikke mindst fokus på virksomhedernes behov. Det viser en ny analyse af succesfulde videnssamarbejder i Danmark.

Danmarks erhvervsfremmesystem bør sætte langt mere fokus på at skabe målrettede, sammenhængende ydelser, der er tilrettelagt efter virksomhedernes behov.

Sådan lyder læren fra en ny stor undersøgelse, der kortlægger fællestrækkene ved 50 succesfulde samarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner i Danmark.

Undersøgelsen ’Videnbroer til vækst’, som blev offentliggjort på et regionalt erhvervsfremmemøde i sidste uge, viser, at der er et stort potentiale ved at bruge samarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner som en løftestang for vækst. En grundig forudgående behovsafklaring samt en efterfølgende implementeringsopfølgning er dog afgørende for succes, konkluderer undersøgelsen, der er udarbejdet af konsulenthuset Iris Group for tænketanken Reg Lab.

Login