Patienten skal styre fremtidens sundhedsvæsen

Nogle af verdens bedst uddannede læger arbejder i det danske sundhedsvæsen, og samfundet bruger mere end 100 milliarder kr. om året på sundhed. Derfor kan det undre, at læger, sygeplejersker, sygehuse og regioner kun i meget få tilfælde spørger patienten, om behandlingen har hjulpet på det problem, der i første omgang fik patienten til at opsøge en læge.

Men nu er der en kulturrevolution på vej på de danske sygehuse. I sidste uge besluttede en enig bestyrelse for Danske Regioner med socialdemokraten Bent Hansen og Venstres Carl Holst i spidsen, at sundhed fremover skal handle om at skabe gode resultater for patienterne.[graph title="Ny styring af sundhedsvæsenet" caption="Figur 1  " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/a5a8a-jr_fig01_nye-maal-for-sundhedsvaesenet.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/ff57b-jr_fig01_nye-maal-for-sundhedsvaesenet.png" text="Økonomisk styring og organisering af sygehuse skal tilrettelægges, så de alle understøtter behandlinger, der skaber værdi for patienterne."]Kilde: Danske Regioner og IVBAR [/graph]

Det kan lyde som en selvfølge, men i dag ved man kun på ganske få områder, hvilke resultater en behandling skaber for patienterne. Til gengæld kan man ned til mindste detalje dokumentere, hvor mange behandlinger der foretages.

Login