S og V vil oprette behandlingsråd

Prioriteringer kommer til at fylde mere i fremtidens sundhedsvæsen. Fremover skal nye behandlin­gers pris og effekt vurderes af et ekspertråd, mener både V og S. Men der hører enigheden også op.

Hvor det under valgkampen op til folketingsvalget i 2015 nærmest var tabu at tale om prioriterin­ger inden for sundhed, vil både Venstre og Socialdemokratiet nu oprette et behandlingsråd. Helt ligesom Medicin­rådet, der i dag vurderer lægemidler, skal behandlingsrådet vurdere behandlinger og ny teknologi for at se, hvor patienterne får mest sundhed for pengene.

Der er dog store forskelle i de opgaver, de to partier vil bede et kommende be­handlingsråd om at løse. For Venstre kan et behandlingsråd blive et redskab til at få mest mulig sundhed for pengene og altså prioritere behandlinger væk, der ikke tilfører patienterne den samme vækst i livskvalitet som andre behandlinger. For Socialdemokratiet kan et behandlingsråd påpege ulighed i sundhed og på den måde sætte oversete patientgruppers behov på dagsordenen.

Login