Skole på vinderkurs

En af de skoler, der har vendt den negative udvikling, er Nørre Fælled Skole i København. Forældrenetværkets charmeoffensiv i bydelens boligforeninger og børnehaver gav resultater: I dag er antallet af elever mere end fordoblet til 324, og andelen af tosprogede elever er nede på 60 pct. I 2012 var 97 pct. af eleverne tosprogede, skolens ry i lokalområdet var miserabelt, og økonomien var heller ikke noget at prale af. Men så lykkedes det skoleleder Morten Østergaard Jensen at mobilisere områdets ressourcestærke forældre. 

Udfordringerne tårnede sig op, da Morten Østergaard Jensen begyndte som skoleleder på Nørre Fælled Skole i København i december 2012.

Der var kun skrevet syv børn op til børnehaveklasserne for det næste skoleår, og der var lukket for indskrivningen. Når han kiggede ind i klasselokalerne, skulle han lede længe efter børn med dansk oprindelse. Hele 97 pct. af eleverne var tosprogede. Og skolens ry i lokalområdet var i bund.

”Jeg mødte en forarmet skole med dårlig økonomi, et mildt sagt dårligt rygte, og folk i lokalområdet gad ikke engang at komme til vores arrangementer. Men så begyndte vi at kæmpe en guerillakrig fra dør til dør,” siger Morten Østergaard Jensen.

Login