Testamente fra en unik politisk håndværker

BOGANMELDELSE: John Wagners bog binder historien om Schlüter og hans tid godt sammen med stor hjælp fra nøglepersonen selv.  

"Schlüters politiske testamente" er bogen, der heldigvis er blevet skrevet, selv om man ikke skulle tro, der var mere at komme efter i fortællingen om Danmarks hidtil eneste konservative statsminister siden systemskiftet i 1901 og den længst siddende på posten siden Anden Verdenskrig.

Poul Schlüters 10 år og 138 dage er velbeskrevet i hans egne bøger "Den lange vej" og "Sikken et liv" samt i den netop udkomne mammutbog "Poul Schlüters tid 1982-1993". Men John Wagners bog om Schlüters politiske testamente adskiller sig ved at kombinere journalistens nysgerrige spørgsmål, Wagners personlige indsigt i Det Konservative Folkeparti som tidligere generalsekretær fra 1988 til 1992 og ikke mindst Poul Schlüters egne skriftlige og mundtlige bidrag til testamentet.

Man kan mene, at Poul Schlüters politiske testamente er et dokument fra en svunden tid, hvor der fandtes politiske gentlemen, hvor en aftale var en aftale, hvor politiske modstandere blev omtalt med respekt, og hvor politiske diskussioner handlede om substans og folkestyre mere end taktik og ageren til ære for medierne.

Login