10 bud skal give virksomheder dataetisk fordel

Ifølge formand Christiane Vejlø vil ekspertgruppen for dataetik til september præsentere ti dataetiske anbefalinger, der skal hjælpe virksomheder med ansvarlig dataanvendelse. Undervejs i arbejdet vil man bl.a. inddrage borgere og virksomheder i åbne samtalesaloner.

Til september nedkommer den i marts regeringsnedsatte ekspertgruppe for dataetik efter planen med et sæt anbefalinger, der ifølge kommissoriet skal styrke danske virksomheders ansvarlige brug af data. Ifølge Christiane Vejlø, der udover at være CEO i Elektronista Media er formand for ekspertgruppen, vil anbefalingerne adressere tidens vigtigste dataetiske spørgsmål og dilemmaer på en måde, som borgere og virksomheder kan bruge til noget.

”Vi skal ikke lade os fange i en fælde og afdække alt og skrive en masse anbefalinger. Det skal være en rapport, som folk gider at læse, og vores mål er at aflevere noget, der ligner ti anbefalinger. Etik er i sig selv meget komplekst, men det skal være så vedkommende, så folk får lyst til at diskutere vores rapport. Det håber jeg, at vi lykkes med.”

Skandalen om Cambridge Analyticas og Facebooks brug af millioner af brugeres personlige data har ifølge Christiane Vejlø været med til at øge interessen for dataetik, så det nu ikke længere kun er et emne for nørder.

Login