Overblik: Coffee to go – kaffen er på vej med drone

Googles søsterselskab Wing starter snart varelevering med droner i Helsinki.
Sydkorea er blevet meget skævt socialt. Nu leder man efter inspiration i de nordiske velfærdsmodeller.

Peter Hesseldahl

I den australske by Canberra har Google-selskabet Wing de sidste par år forsøgt sig med at levere varer ved hjælp af droner. Nu udvider de forsøget til Helsinki. Formålet er at få indsigt i, hvad forbrugerne finder på at bruge droneleverancer til i praksis.
 
Og hvad vil de australske forbrugere have? Coffee to go.
 
En stor del af droneflyvningerne bringer specialkaffe fra den gode café til mødre, der har for travlt med at få børnene ud ad døren om morgenen til, at de kan nå at lave en ordentlig kop kaffe. Der kan man bare se …
 
Der er også mange, der bestiller solcreme, når de ligger ved stranden. Dét bliver næppe helt så populært i Finland.
 
En interessant pointe ved historien er, at det vigtigste resultat af projektet kan ende med at være det trafikstyringssystem, som Wing har måttet udvikle for at få dronerne til at kunne flyve sikkert rundt på egen hånd. Det tegner til at blive luftens svar på Google maps.
 
Sydkorea buldrer derudaf. Landet er netop igen blevet kåret til det mest innovative i verden. Men det økonomiske mirakel har en bagside, Sydkorea er blevet skævt socialt.
 
Nu kigger regeringen mod de nordiske velfærdsmodeller for at finde inspiration til at sikre at velstanden og mulighederne når bredere ud. Det fortæller Martin Rune Hoxer fra Innovation Center Denmark i dagens klumme.
 
…Og så har vi en fascinerende visualisering af, hvordan mængden af mennesker på Manhattan skifter fra time til time, og fra dag til dag.
 
Flotte datavisualiseringer kan være den rene kunst. Man ser mønstre og sammenhænge, man måske anede, men som før var usynlige. Personligt kommer jeg til at tænke på, hvordan byens puls faktisk minder forbløffende om et bankende hjerte.

Mandag Morgen og Altinget holder lukket i vinterferien, så vi er tilbage den 18. februar.
 
God fornøjelse med læsningen!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu