Overblik: Coffee to go – kaffen er på vej med drone

Googles søsterselskab Wing starter snart varelevering med droner i Helsinki.
Sydkorea er blevet meget skævt socialt. Nu leder man efter inspiration i de nordiske velfærdsmodeller.

I den australske by Canberra har Google-selskabet Wing de sidste par år forsøgt sig med at levere varer ved hjælp af droner. Nu udvider de forsøget til Helsinki. Formålet er at få indsigt i, hvad forbrugerne finder på at bruge droneleverancer til i praksis.
 
Og hvad vil de australske forbrugere have? Coffee to go.
 
En stor del af droneflyvningerne bringer specialkaffe fra den gode café til mødre, der har for travlt med at få børnene ud ad døren om morgenen til, at de kan nå at lave en ordentlig kop kaffe. Der kan man bare se …
 
Der er også mange, der bestiller solcreme, når de ligger ved stranden. Dét bliver næppe helt så populært i Finland.
 
En interessant pointe ved historien er, at det vigtigste resultat af projektet kan ende med at være det trafikstyringssystem, som Wing har måttet udvikle for at få dronerne til at kunne flyve sikkert rundt på egen hånd. Det tegner til at blive luftens svar på Google maps.
 
Sydkorea buldrer derudaf. Landet er netop igen blevet kåret til det mest innovative i verden. Men det økonomiske mirakel har en bagside, Sydkorea er blevet skævt socialt.
 
Nu kigger regeringen mod de nordiske velfærdsmodeller for at finde inspiration til at sikre at velstanden og mulighederne når bredere ud. Det fortæller Martin Rune Hoxer fra Innovation Center Denmark i dagens klumme.
 
…Og så har vi en fascinerende visualisering af, hvordan mængden af mennesker på Manhattan skifter fra time til time, og fra dag til dag.
 
Flotte datavisualiseringer kan være den rene kunst. Man ser mønstre og sammenhænge, man måske anede, men som før var usynlige. Personligt kommer jeg til at tænke på, hvordan byens puls faktisk minder forbløffende om et bankende hjerte.

Mandag Morgen og Altinget holder lukket i vinterferien, så vi er tilbage den 18. februar.
 
God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Overblik: Flydende byer og fribytterdrømme Overblik: Flydende byer og fribytterdrømme Næste artikel Overblik: En stilfærdig, men solid, dansk succes Overblik: En stilfærdig, men solid, dansk succes
Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.