Bliv fyret og bliv en bedre leder

Særligt to jobskifter har præget, hvordan Marianne Dahl, vice president i Microsoft Western Europe, agerer som leder i dag. Begge gange har hun forladt en stilling uden at have en anden på hånden, og det gav hende tiden til at finde ud af, at ledelse ikke er en position. Det er en væremåde.

Nogle gange kan man smelte sammen med sit arbejde. Det kan ske i perioder, og det kan ske mere eller mindre permanent. Man er ikke længere sig selv. Man er en position. En titel.

Og når det hele en dag bliver revet væk, står du tilbage nærmest nøgen, og helt eller delvist uden identitet. For hvad er du uden din titel?

Login

  • Anmeld

    Henriette Hemmingsen · Chefkonsulent

    Selvreflektion og selvindsigt til UG, kryds og slange

    Et super godt indlæg, at tænke over og tage ved lære af. Selv om fyringerne blev nogle af de skelsættende øjeblikke, og det er det, der måske i sidste ende og nogle gange skal til, kunne jeg for flere arbejdspladsers vedkommende ønske mig, at ledere (og medarbejdere) stopper op og gør sig lignende overvejelser inden. Frigør sig fra "den rille" man kører i - i det omfang som omgivelserne tillader det og er modtagelige for også at skabe en organisatorisk forandring for at det kan ske. Individets udviklings- og forandringsproces kommer sjældent dem man forlader til gode, til trods for at de kunne have haft så meget glæde af det i deres tilgang, deres arbejde og karriere.
    Tak for at Mandag Morgen og Marianne Dahl deler endnu en god lærerig "fortælling".