Jens Reiermann har arbejdet som journalist, redaktionssekretær og redaktør siden 1985. Han har været redaktør på flere fagblade, været politisk reporter på Dagbladet Information, dækket EU og været redaktionssekretær på Orientering i P1.
Siden september 2008 har han arbejdet for Mandag Morgen, hvor han særligt dækker velfærd. Ved siden af det journalistiske arbejde har han været medforfatter på to bøger, debatbogen Borgerlige Ord Efter Revolutionen og en undervisningsbog om euroen, ’eurofact.dk’. Han har været kursusleder på Update, Center for Journalistisk Kompetenceudvikling og udarbejdet informationsmateriale om EU for Folketinget og for Folketingets EU-Oplysning.
Jens er uddannet i samfundsfag fra Københavns Universitet i 1985.
Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
Skal vi lade algoritmen klare de svære prioriteringer i sundhedsvæsenet?
Det går ikke op. Vi får flere patienter, der bliver ældre, dyrere og mere krævende, samtidig med at der er mangel på sundhedspersonale – og på penge naturligvis. Vi løser ikke problemet med mere af samme slags, der skal tænkes nyt. Men hvad er mulighederne? Det er præcis det, Rigshospitalets innovationschef, Henning Langberg, er ansat til at tænke over.
Sundhedsvæsenet er presset, og det bliver kun værre fremover – hvis ikke der sker store forandringer. Senest viste en analyse fra Lægeforeningen, at der vil mangle 40.000 læger og sygeplejersker i 2030 – om bare syv år.
Men samtidig vil mængden af opgaver bare stige og stige. Gennem de seneste ti år er antallet af operationer steget med 20 procent, mens antallet af sygeplejersker kun er steget med 6 procent. Se figur 1.
”Vi må dæmpe udviklingen i aktiviteterne, for ellers fortsætter presset bare med at blive større og større,” siger Henning Langberg, der leder Innovation+, en tre år gammel enhed på Rigshospitalet, der skal udvikle nye løsninger.