1.000 startups i en nedlagt togstation i Paris :: Siri-kommissionen ser på sundhed og data :: Finkultur i VR

MM Next har været en tur i Paris og besøge verdens største startup-fabrik, der er finansieret af Xavier Niel, en af Frankrigs rigeste mænd. Og så er der nyt fra Siri-kommissionen, der i sidste uge fremlagde en samlet pakke med forslag og anbefalinger til fremtidens digitale sundhedsindsats.

Foto: Patrick Tourneboeuf
Peter Hesseldahl

Man tager en 300 meter lang nedlagt togstation, udruster den med 3.000 skriveborde og rigeligt med sækkestole. Så indbyder man 1.000 startup-virksomheder fra det meste af verden til at nyde godt af coaching, foredrag, værksteder og adgang til venturekapital. For at de unge entreprenører virkelig kan koncentrere sig om at udvikle forretningen, bygger man desuden 600 kollegieværelser lige rundt om hjørnet.

Det er tanken bag Station F i Paris - verdens største campus for startups. Det er svært at forestille sig, at der IKKE skulle komme stribevis af banebrydende virksomheder ud af miljøet i den enorme hal. Vi har en reportage fra Station F og såmænd også en lille video fra de imponerende omgivelser

Der har været stille omkring Siri-kommissionen et stykke tid. Men i fredags kom tænketanken, der er stiftet af de Radikales Ida Auken og Ingeniørforeningen IDA, med et udspil om digital sundhed.

Smartphones og apps bliver stadig vigtigere til at opsamle sundhedsdata og vejlede folk om deres helbred, men det indebærer en kollision mellem to vidt forskellige systemer: Det offentlige, officielle, godkendte sundhedssystem og en vildtvoksende underskov af gadgets, der kan måle alt fra puls til blodsukker og hudsygdomme, og som afleverer store mængder af meget personlige data til private selskaber, uden at nogen reelt kan overskue konsekvenserne.

Som man kan læse i Andreas Reinholt Hansen artikel, er det i høj grad dét, som Siri-kommissionen forsøger at komme med løsninger på.

Vi skal også have lidt kunst, det er sundt. Google støtter kunst på mange måder, først og fremmest ved at dokumentere museer, street art og historiske steder med billeder og video i meget høj opløsning. Hvis man vil opleve verdens førende museer eller tage en tur til verdens mest populære seværdigheder kan man gå ind på Google Cultural Institutes website.

I øjeblikket er der især gang i produktionen af 360 graders oplevelser, som bedst ses iført et par virtual reality-briller. Men hvis man bruger en smartphone, kan man også fornemme rumligheden, fordi man bevæger sig rundt i videoen ved at dreje sin smartphone.

Et godt sted at starte er med et besøg i Hamburgs nye Elbphilharmonie koncertbygning. Derefter kan man passende smutte en tur i i Sidneys opera, og derfra slutte af med en tur ned i spiralen på Guggenheim-museet i New York. Uden kø, uden sikkerhedscheck, uden jetlag.

God fornøjelse med læsning og sening.

Peter Hesseldahl
Redaktør, MM Next


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu