Voksende politisk interesse for SoMe-data :: Delte meninger om robotter på arbejdet :: Sydkorea og Danmark udvikler fremtidens skibe

Social medie-data efterspørges i stigende grad af politiske partier, ngo-organisationer og virksomheder overalt i verden – også i Danmark. Erhvervsledere er uenige om, hvilken effekt automatisering og robotter vil have på arbejdspladsen. Og så fortæller dagens klumme om et dansk-sydkoreansk samarbejde, som skal udvikle fremtidens digitaliserede skibsfart.

Peter Hesseldahl

Det er ikke alle, der går så hårdt til værks som Cambridge Analytica, der netop er kommet i søgelyset på grund af formodet misbrug af 50 millioner Facebook-brugeres personlige oplysninger.

Men data er ikke desto mindre blevet big business for politiske partier, ngo-organisationer og virksomheder overalt i verden – ikke mindst i Danmark. Og det er især data fra de sociale medier, som er attraktive for kunderne fordi de kan fortælle noget om udviklingen her og nu – i realtid.

”Vores platform kan fortælle politikerne, hvad der rører sig lige nu, og om en sag er ved at udvikle sig i en positiv eller negativ retning. Det kan politikerne lynhurtigt reagere på i deres kommunikation og dermed måske tage dårlige sager i opløbet,” fortæller Mikael Lemberg, der er produktchef i Falcon.io, en dansk virksomhed, der analyserer data for primært virksomheder, men i stigende grad også for partier og organisationer.

Smart eller lige lovlig smart? En trussel eller en mulighed? Det er det evige dilemma med teknologien. Det amerikanske Institute For The Future har i samarbejde med Dell Computer undersøgt 3.800 erhvervslederes syn på robotter på arbejdspladsen.

"Den næste æra af menneske-maskine-partnerskab har kraften til eksponentielt at forstærke den menneskelige ånds kreativitet, inspiration, intelligens og nysgerrighed,” siger topleder Michael Dell.

Men undersøgelsen viser, at halvdelen af de adspurgte ledere er uenige, bl.a. fordi de er nervøse for konsekvenserne. Vi har en artikel om rapporten.

De største af Mærsks containerskibe er knap 400 meter lange. De bygges i Sydkorea af Daewoo værftet, som i første omgang byggede 20 styk, og nu er i gang med en ordre på yderligere 11. Innovation Centre Denmark i Seoul fortæller i dagens klumme om samarbejdet mellem sydkoreanerne og den danske maritime industri om at udvikle fremtidens digitaliserede skibsfart.

Politiet i Arizona har frigivet videoen fra Ubers selvkørende bil, der forleden dræbte en 49-årig kvinde. Uh, det er lige sådan noget, man kan frygte. Man læner sig tilbage i sin selvkørende bil, der glider gennem natten, og pludselig pløjer bilen ind i en cyklist. Videoen er en ubehagelig reminder om, at det bestemt ikke er tid til at slippe rattet og tjekke mails endnu.

Påskeferien nærmer sig her på redaktionen. Vi tager et lille break og udkommer næste gang tirsdag den 3. april.

God læselyst!

Peter Hesseldahl, redaktør 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu