Ledere i det private famler med ESG, men nu skal nyt værktøj hjælpe
Det er kun hver 6. leder inden for det private, som føler at de er videns- og kompetencemæssigt klædt på til at håndtere den grønne omstilling. Det er især stigende krav til ESG-rapportering, som sætter virksomhederne under pres. Et nyt, digitalt ledelsesværktøj fra Lederne skal gøre arbejdet med ESG nemmere og mere forståeligt, især for de mindre virksomheder, som halter efter.
Stine Bjerre Herdel
LedelsesredaktørArbejdet med ESG (Environment, Social, Governance) bliver centralt for alle ledere og virksomheder de kommende år. Og det er heller ikke viljen og motivationen, der mangler blandt lederne i de private virksomheder. Det gør til gengæld indsigten og kompetencerne, viser en ny undersøgelse fra ledernes faglige organisationen, Lederne.
Ifølge undersøgelsen oplever kun 15,7 procent af de privatansatte ledere, at de i meget høj grad eller høj grad har de nødvendige kompetencer til at leve op til forventningerne om grøn omstilling og social omstilling fra kunder, banker og investorer.
Det er tankevækkende tal, som understreger behovet for hjælp til ledere og virksomheder. Ikke mindst når det gælder ESG-rapportering.
Bodil Ismiris
Direktør, Lederne
På spørgsmålet om, i hvilken grad de har fået tilstrækkelig videreuddannelse og kompetenceudvikling til at sikre den grønne omstilling i virksomheden, er det også kun 13 procent, der svarer ’i meget høj grad’ eller ’i høj grad’. Og næsten halvdelen svarer, at de kun ’i mindre grad’ eller ’slet ikke’ har fået tilstrækkelig videreuddannelse og kompetenceudvikling til dette formål.