Superiværksætter: Gør op med ’få-lov-kulturen’ i din virksomhed

Det er muligt for etablerede virksomheder at skabe samme innovative entreprenørånd som i en startup. Men det kræver, at lederne tør skabe en ø for innovation, der er fri af moderselskabets snærende bånd, siger serieiværksætter og angel-investor Tommy Ahlers.

Selv det mest traditionsbundne erhvervsklenodie kan blive digital frontløber og lancere overlegne kundeoplevelser på ryggen af den nyeste teknologi. Men det kræver rygrad af lederne at opdyrke en kultur, hvor fejl er noget, man fejrer, og hvor hver medarbejder har lov til at løbe med bolden selv.

Det mener Tommy Ahlers, der er serieiværksætter og angel-investor, og blandt andet stod bag selskabet ZYB, der i 2008 blev solgt til engelske Vodafone for en kvart milliard kr.

I dag sidder han blandt andet i bestyrelsen for Leo Pharmas innovationslaboratorium, LEO Innovation Lab. Her har medicinalvirksomheden, der har speciale i produkter til behandling af psoriasis og eksem, valgt at etablere en ekstern innovationshub fysisk adskilt fra moderkoncernen i Ballerup. Men radikal innovation og digitalt hurtigløb er ikke forbeholdt startups eller separate knopskud af store koncerner som LEO Innovation Lab eller Danske Banks eksterne innovationsenheder som MobilePay eller The Hub, mener Tommy Ahlers.

Login