Det er tiden at finde talent og arbejdskraft på nye måder

Rekordmange er i arbejde lige nu, og det skærper konkurrencen om at tiltrække og udvikle de bedste talenter. Her er fem udvalgte Mandag Morgen artikler, der kan gøre dig klogere på, hvad der skal til for at din organisation bliver talentmagnet. 

Foto: Skabt ved hjælp af kunstig intelligens via Midjourney
Stine Bjerre Herdel

Danmark mangler arbejdskraft, og virksomhederne mangler talent. Derfor er pludselig blevet det lidt mere interessant at ”kigge i krogene”, så at sige. For når duerne ikke flyver ind i munden på en, så må man ud og fange dem selv.

På et arbejdsmarked kan man gøre det på forskellige måder: Man kan blive bedre til at udvikle talenter i sin egen virksomhed, man kan blive bedre til at passe på de talenter, man har (for eksempel, når de år på barsel), og man kan måske også skele lidt til den ældre del af arbejdsmarkedet eller til dem, som har nogen lidt andre forudsætninger for at arbejde, men stadig rummer masse af potentiale.

I dagens vinterferietema får du en håndfuld artikler fra Mandag Morgen, der giver hver sit vigtige perspektiv til debatten om fastholdelse og talentjagt på et ophedet arbejdsmarked. 

 

Jeg er et menneske uden alder

Vi har stereotype forestillinger om, hvordan den ældre del af befolkningen lever sit liv. Derfor overser erhvervslivet det enorme talent og de store muligheder, der ligger i de mange mennesker over 50 år. Tåbeligt. Ikke mindst i en tid, hvor der bliver færre og færre på arbejdsmarkedet. Erhvervslivet har ikke råd til at abonnere på gammeldags forestillinger om “seniorer”.

 

 

Har du skabt eller skræmt et talent i dag?

Mangler din arbejdsplads talent? Så bør du først og fremmest undersøge, om talentet allerede findes i din egen organisation. Og når der mangler dygtige folk, bliver det ekstra vigtigt at forstå, hvordan ledelse kan bidrage til at finde og beholde dem. Det får du en række gode råd til her.

 

Gør arbejdspladsen vildere eller mist dine bedste ansatte

Måske er det en form for organisatorisk rewilding, der skal til for at stoppe talentflugten fra arbejdspladserne. Det kan virke som et kunstgreb at oversætte principper for organiske landbrug til moderne ledelse, men hvis vi antager, at organisationer kan betragtes som organismer, giver øvelsen mening, skriver Mads Thimmer.

 

“Vi er nødt til at tage barselsforløb som en ledelsesopgave mere alvorligt”

Over halvdelen af dem, der går på barsel, tager deres job op til overvejelse imens. De nye barselsregler, som nu også giver længere barselsforløb til mænd og medforældre, øger derfor risikoen for tab af medarbejdere. Så hvis ledelsen vil vende barslen fra at være en drænkanal til en fordel, kræver det en kulturændring og et løft af lederkompetencer, siger eksperter. k

 

Han skal få arbejdsgivernes øjne op for en overset arbejdsstyrke på 100.000 personer

Hafaz Shah skal bane vejen for, at flere fleksjobbere som ham selv kommer i job i Danmark. Lige nu glemmer arbejdsgiverne “en stor gruppe af arbejdstagere, som meget gerne springer til,” siger han.

 

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024