Nu kommer virtual reality :: Med lægen i lommen :: Et forsvar for ægte intelligens

Alt er klar til et folkeligt gennembrud for Virtual Reality. Kunstig intelligens skal frigøre mennesker til at tænke selv. Nye apps skal gøre livet lettere og mere sikkert for danske patienter.

Peter Hesseldahl

Hvis ikke du har prøvet virtual reality for nylig, bør du gøre det.

Det er en tankevækkende oplevelse. Dels, fordi det er så opslugende, dels fordi det efterhånden fungerer så godt, at man meget let kan forestille sig, at vi snart render rundt og får informationer gennem et par briller, snarere end at stirre ned i telefonen eller på pc’en.

Det har været sagt mange gange før, at virtual reality, VR, og augmented reality, AR, er lige på nippet til det store gennembrud. Og nu siger vi det igen i dagens oversigtsartikel:

Grejet er blevet virkelig godt, og priserne starter i princippet med en papbrille til 35 kroner.

Og så er alle de sædvanlige giganter i fuld gang med at erobre det, de ser som et kæmpemæssigt kommende marked.

Vi har en artikel, der gennemgår, hvad de store har gang i indenfor VR: Ikke mindst Facebook og Google er særdeles aktive.

Vi har også fundet et par gode videoer frem, som kan ses med et par VR-briller, eller som 360 graders videoer på en almindelige smartphone.

’Pearl’ er en 5 minutters animeret kortfilm, optaget i 360 grader, med støtte fra Google. Den var nomineret til en Oscar i 2017 og er bestemt værd at se – ikke kun fordi den er tekniske interessant.

Nu kan du også komme til at opleve virtual reality i virkeligheden.

MM Next afholder i samarbejde med Khora VR demonstration af de nyeste VR- og AR-oplevelser og det seneste grej.

Her kan du selv få mulighed for at stikke hovedet ind i den fagre nye digitale verden. Det bliver den 22. februar hos Khora VR i Kødbyen i Kbh. Du kan læse mere om arrangementet her.

Vi har også en skarp klumme fra Mads Thimmer, CEO for Innovationlab, om behovet for det, han kalder ægte – dvs. menneskelig – intelligens i disse tider, hvor kunstig intelligens vinder frem på flere og flere områder.

Vi skal ud af filterboblens beskyttede tilværelse, mener han.

”Vi skal udfordre automatikken. Gøre det uventede. Møde mennesker, vi ikke har fået som friend suggestion. Spise retter, vi ikke har prøvet før. Høre musik, vi aldrig har hørt før i en auto-stream, og læse bøger, der aldrig er blevet foreslået af en recommendation engine,” skriver Mads Thimmer.

’Lægen i lommen’ er en ny app, som udvikles af Sundhedsministeriet sammen med de praktiserende læger. Når den om nogle måneder lanceres, skal den hjælpe borgerne med at kontakte egen læge, håndtere aftaler, se svar fra undersøgelser osv.

Den er et af en lang række praktiske tiltag, der udvikles som en del af den strategi for digitalisering af sundhedssektoren, som regeringen netop har præsenteret.

Vi gennemgår ideerne om et digitalt stamkort, der samler alle oplysninger om patienter et sted, og ’App’teket’, der giver et overblik over de sundhedsapps, der findes. Det er ideer, som kan forenkle patienternes samspil med sundhedsvæsenet og øge sikkerheden.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu