Nu kommer virtual reality :: Med lægen i lommen :: Et forsvar for ægte intelligens

Alt er klar til et folkeligt gennembrud for Virtual Reality. Kunstig intelligens skal frigøre mennesker til at tænke selv. Nye apps skal gøre livet lettere og mere sikkert for danske patienter.

Hvis ikke du har prøvet virtual reality for nylig, bør du gøre det.

Det er en tankevækkende oplevelse. Dels, fordi det er så opslugende, dels fordi det efterhånden fungerer så godt, at man meget let kan forestille sig, at vi snart render rundt og får informationer gennem et par briller, snarere end at stirre ned i telefonen eller på pc’en.

Det har været sagt mange gange før, at virtual reality, VR, og augmented reality, AR, er lige på nippet til det store gennembrud. Og nu siger vi det igen i dagens oversigtsartikel:

Grejet er blevet virkelig godt, og priserne starter i princippet med en papbrille til 35 kroner.

Og så er alle de sædvanlige giganter i fuld gang med at erobre det, de ser som et kæmpemæssigt kommende marked.

Vi har en artikel, der gennemgår, hvad de store har gang i indenfor VR: Ikke mindst Facebook og Google er særdeles aktive.

Vi har også fundet et par gode videoer frem, som kan ses med et par VR-briller, eller som 360 graders videoer på en almindelige smartphone.

’Pearl’ er en 5 minutters animeret kortfilm, optaget i 360 grader, med støtte fra Google. Den var nomineret til en Oscar i 2017 og er bestemt værd at se – ikke kun fordi den er tekniske interessant.

Nu kan du også komme til at opleve virtual reality i virkeligheden.

MM Next afholder i samarbejde med Khora VR demonstration af de nyeste VR- og AR-oplevelser og det seneste grej.

Her kan du selv få mulighed for at stikke hovedet ind i den fagre nye digitale verden. Det bliver den 22. februar hos Khora VR i Kødbyen i Kbh. Du kan læse mere om arrangementet her.

Vi har også en skarp klumme fra Mads Thimmer, CEO for Innovationlab, om behovet for det, han kalder ægte – dvs. menneskelig – intelligens i disse tider, hvor kunstig intelligens vinder frem på flere og flere områder.

Vi skal ud af filterboblens beskyttede tilværelse, mener han.

”Vi skal udfordre automatikken. Gøre det uventede. Møde mennesker, vi ikke har fået som friend suggestion. Spise retter, vi ikke har prøvet før. Høre musik, vi aldrig har hørt før i en auto-stream, og læse bøger, der aldrig er blevet foreslået af en recommendation engine,” skriver Mads Thimmer.

’Lægen i lommen’ er en ny app, som udvikles af Sundhedsministeriet sammen med de praktiserende læger. Når den om nogle måneder lanceres, skal den hjælpe borgerne med at kontakte egen læge, håndtere aftaler, se svar fra undersøgelser osv.

Den er et af en lang række praktiske tiltag, der udvikles som en del af den strategi for digitalisering af sundhedssektoren, som regeringen netop har præsenteret.

Vi gennemgår ideerne om et digitalt stamkort, der samler alle oplysninger om patienter et sted, og ’App’teket’, der giver et overblik over de sundhedsapps, der findes. Det er ideer, som kan forenkle patienternes samspil med sundhedsvæsenet og øge sikkerheden.

Forrige artikel Nu, nu, nu kommer gennembruddet for virtual reality Nu, nu, nu kommer gennembruddet for virtual reality Næste artikel Nu er det badeværelset, der skal være smart Nu er det badeværelset, der skal være smart
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.