Claus Kragh har siden begyndelsen af 1990'erne beskæftiget sig indgående med Europas udvikling fra en løs gruppering af splittede nationalstater til en tæt integreret Europæisk Union med globale ambitioner. Har dækket Danmarks grønne omstilling og international klimapolitik i FN og EU siden 2007.
Uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, 1991.
Efteruddannelse 'Journalist in Europe' ved Centre de Formation des Journalistes, Paris, 1994-95.
Pink brint er forklaringen på, at danske virksomheder satser milliarder på atomkraft
Danske virksomheder, investorer og fonde investerer milliarder i at udvikle små atomreaktorer. De skal bruges til at producere såkaldt pink brint som et alternativ til den grønne brint, der bliver produceret af energi fra sol, vind og vand. Danmark modarbejder sammen med Tyskland atomkraften i EU, men på verdensplan ventes atomkraften at blive fordoblet frem mod 2050.
Danmark er et grønt foregangsland. Også når det gælder fremtidens atomkraft.
Copenhagen Atomics og Seaborg Technologies er i 2023 to af verdens mest ombejlede atom-startups på et tidspunkt, hvor atomkraften står foran en global renæssance drevet af den grønne omstillings krav om langt mere CO2-fattig energi.
Begge selskaber har modtaget skatteyderbetalt innovationsstøtte fra både Danmark og EU, og de har indgået lovende samarbejdsaftaler med tunge energiindustrielle aktører i henholdsvis Indonesien og Sydkorea.