Kulturanbefaling af 
Liselotte Hohwy Stokholm

Liselotte Hohwy Stokholm anbefaler: Ingrisch, Sigge Winther og Verdi

Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Tænketanken Hav, har fundet stof til eftertanke i Sigge Winther Nielsens bog ’Entreprenørstaten’ og i DR-podcasten ’Genstart’. I operaen får følelserne lov at råde.

Hørt

Om

Direktør i Tænketanken Hav.

Jeg er efterhånden blevet lettere afhængig af at tune ind på DR’s dagsaktuelle podcast ’Genstart’. Jeg hører den ofte på vejen til og fra arbejde. Det giver mig et friskt pust og gode refleksioner i min dag. Podcasten tager aktuelle spørgsmål og emner samt deres indvirkning på samfundet op, og den gør det på en velproduceret måde. De har som regel besøg af indsigtsfulde og interessante gæster, som gør mig klogere. Og så kan jeg godt lide, at værten Anna Ingrisch ofte udfordrer gæsterne og stiller de kritiske spørgsmål til sine gæster. De sidste par uger har jeg hørt spændende interviews om ubådsforliset ved Titanic og Prigozjins mislykkede kupforsøg i Rusland. Der mangler bare, at de har lidt mere fokus på havets tilstand – så ville den få seks ud af seks stjerner.

Læst

Jeg læste for nylig ’Entreprenørstaten’ af Sigge Winther Nielsen, og den er virkelig værd at tygge sig igennem på grund af dens tankevækkende betragtninger om den moderne politiske virkelighed. Forfatteren har talt med virkelig mange interessante kilder, hvoraf mange af dem er meget ærlige. Bogen giver stof til eftertanke om staten og dens rolle i samfundet, og så sætter den fokus på den substantielle krise, som vores demokrati synes at være i. Alt sammen på en letforståelig og engagerende måde. Samtidig præsenterer bogen også spændende nye idéer om, hvordan vi skaber rammerne om et moderne samfund – noget, som jeg absolut har i baghovedet i mit daglige arbejde som direktør i Tænketanken Hav. Giv den en chance.  

Set

Jeg er inden for de seneste par år blevet bidt af opera – noget, som jeg ikke havde givet den kærlighed, som det fortjener. Selvom jeg er ganske ny i operaverdenen og langt fra er nogen ekspert ud i sangkunsten, så må jeg bare indrømme, at det kan noget helt særligt, når sangerne virkelig åbner op for deres imponerende stemmer på scenen. Det kan være dybt rørende og meget intenst at høre opera. Jeg har for nylig oplevet Verdis ikoniske ’La Traviata’ live i Operaen i København, og selvom den tragiske kærlighedshistorie fra Paris i det 19. århundrede måske kan virke en anelse banal, så er operaen virkelig stemningsfuld og betagende. Jeg kan varmt anbefale, at man prøver opera – også selvom det ikke umiddelbart er noget for én. Og så skal det selvfølgelig høres live!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu