Kulturanbefaling af 
Louise Pihl

Litteraturen i kunsten og katastrofen i litteraturen

Louise Pihl, direktør i Byggeriets Uddannelser, anbefaler Glyptotekets udstilling ’Efter naturen’, klassiske koncerter i Louisianas smukke koncertsal og Asta Olivia Nordenhofs romanføljeton om Scandinavian Star.

Set

Om

Direktør i Byggeriets Uddannelser.

Udstillingen ’Efter naturen’ på Glyptoteket er absolut værd at se, og den kan ses helt frem til den 18. august 2024. Glyptoteket har bedt forfatteren Josefine Klougart om at kuratere en udstilling, der går i dialog med museets franske og danske landskabsmotiver. Det er blevet til en meget smuk og anderledes måde at få præsenteret nogle af de fine værker, Glyptoteket har i sin samling. Jeg har siden Josefine Klougarts første bog, ’Stigninger og fald’ fra 2010, været en stor fan af hendes måde at beskrive forholdet mellem natur og mennesker, og hendes sanselige tekster akkompagnerer udstillingen på en helt suveræn måde.

Hørt

Jeg ved ikke specielt meget om klassisk musik og har heller ikke lyttet til store mængder af det, men jeg er blevet meget begejstret for Louisianas kammerkoncerter. Det er fjerde år, at jeg sammen med min mand og min far har abonnement på dem, og syv fredage hvert år bliver jeg ført ind i kammermusikkens univers. Det er fantastisk at opleve de dygtige musikere live, mens man sidder i Louisianas smukke koncertsal. I januar 2024 hørte vi Veronika Jarůšková på violin, Peter Jarůšek på cello og Boris Giltburg, som er pianist, spille stykker af Rachmaninov, Smetana og Ravel. Særligt Smetana var virkelig gribende, og jeg fik endnu engang udvidet min horisont inden for klassisk musik.

Læst

Hvis du ikke har læst Asta Olivia Nordenhofs romanføljeton om Scandinavian Star, så gør det! Jeg har for nylig læst ’Djævlebogen’, der er anden del af serien. Det er en vild bog og så anderledes end den første, ’Penge på lommen’. Mine forventninger til ’Djævlebogen’ var tårnhøje, for ’Penge på lommen’ gik med sine totalt underspillede, meget rørende og triste personskildringer lige i hjertet på mig. ’Djævlebogen’ er ikke på samme måde gået i hjertet, men jeg kan ikke få den ud af hovedet. Det er en bog, der overrasker og udfordrer. Der er både prosa og lyrik i den og masser at tænke over. Jeg er vild med, at forfatteren i forordet om bogen skriver: ”... og det bliver jeres opgave at få det til at passe ind i serien, jeg kan jo virkelig ikke gøre hele arbejdet alene”.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu