Om Bowie, Normandiet, døden og kærligheden
Christine Antorinis kuluranbefalinger til din sommer: Kør til det idylliske og historisk righoldige Normandiet, lyt til podcast om David Bowie undervejs og læs den rørende bog ’Løftet’ dernede.

Hørt
Administrerende direktør for LIFE Fonden og tidligere undervisningsminister.
Set
Normandiet er en af de regioner, jeg har besøgt oftest. Mine forældre tog os børn dertil. Jeg tog kærester med. Og mine egne børn har besøgt området som en del af den dannelsesrejse, der er et must for alle. Her er krydsfeltet mellem 2. Verdenskrig, som de fleste kender Normandiets D-dagskyst for, og de lige så historisk interessante mindesmærker fra 1. Verdenskrig. Samt en afstikker til verdens ældste, broderede tegneserie, Bayeux-tapetet med slaget ved Hastings fra 1066. At veksle mellem de idylliske kystbyer – Arromanches-les-Bains er absolut et besøg værd – og de mange krigsmindesmærker og kirkegårde, hvor de engelske og tyske er mindst lige så interessante som den amerikanske filmatiseret i ’Saving Private Ryan’, er overvældende. Et århundrede, der definerede både den nuværende verdensorden og giver indsigt i konflikter, vi kun forstår ved at dykke ned i historien.
Læst
Min bonusmor og forfatter Kirsten Jacobsen har skrevet ’Løftet’ – en kærlighedshistorie. En lille, superstramt velskrevet og virkelig tankevækkende, stærk og rørende bog. Om de måneder, hvor Kirstens mand, som jeg også kendte godt, for tredje gang blev ramt af en blodprop. Blev genoplivet, selvom de egentlig ville sige farvel til hinanden og hans del af livet. Og den sidste tid, hvor sundhedssystemet gør, hvad det kan, for at hjælpe professionelt – over for en, der har besluttet at sige farvel til livet. Bogen bør læses af alle i sundhedsvæsenet, politikere, der er i tvivl om håndtering af et aktivt valg om dødshjælp, og alle elskende, der ikke skal sætte sig i den situation, at de giver umulige løfter til hinanden.
