Kulturanbefaling af 
Charlotte Skovgaard

Koncert under åben himmel og efterskoleelever

Charlotte Skovgaard har grint og grædt til friluftskoncert i Tisvildeleje. Derudover anbefaler hun tankevækkende bog om ligestilling og ny DR-dokumentarserie, der giver indblik i unge menneskers liv i nutidens samfund.

Charlotte Skovgaard

Hun er direktør i Merkur Andelskasse

Hørt for nyligt

I sommermånederne er det skønt med god musik under åben himmel og i naturskønne omgivelser. For nyligt har jeg haft fornøjelsen af klassisk musik på en vinmark på Fejø og en forrygende friluftskoncert med 'Annika Aakjær' i Tisvildeleje. Jeg er vild med Annika Aakjær. Hun kombinerer vedkommende sangtekster, selvironi og komik med en unik evne til at spidde samfundsdebatten. Jeg elsker, når jeg krummer tæer, griner og græder på samme tid. Jeg ved ikke, hvad den genre hedder, men den oser af personlighed og autenticitet – og jeg har stor respekt for, at Annika Aakjær holder fast i den, selvom det virkelig må være svært. Hendes musik dur også indendørs, og numrene Skulder Ved Skulder og De Vildeste Fugle er blandt mine favoritter. Annika Aakjær er på turné i efteråret og spiller blandt andet i Scandic Falko- ner den 30. november 2021. 

Læst for nyligt 

For mig handler ligestilling om ikke at gå glip af talent. Den største barriere for ligestilling er, efter min bedste overbevisning, de ubevidste fordomme, der betyder, at vi kom- mer til at ansætte personer, som minder om os selv. Det er et langt, sejt træk at ændre den adfærd, og jeg mener, det kræver en meget højere grad af (selv)erkendelse, end vi ser i dag – og at vi i højere grad evner at identificere de uhensigtsmæssige mønstre. Bogen ‘Argumenter imod kvinder’ af Birgitte Possing giver en lang række tankevækkende eksem- pler på de fordomme, som gennem tiden har præget samfundets synpå kvinder. For mig er det et vigtigt bagkatalog af viden og indsigt, som på glimrende vis kvalificerer tidens debat om ligestilling. Bogen formår desuden også at skildre de stærke kvinder, der gennem tiden har banet vejen for os andre. 

Set for nyligt

Kort før sommerferien havde jeg den store fornøjelse at besøge en af Merkurs kunder, Klejtrup Musikefterskole ved Hobro. Efterskolen har senest dannet ramme om tv-dokumentarserien ‘Efterskolen’ på DRTV, som skildrer de unge menneskers liv på efterskolen i 2019/20. Det er lykkedes instruktøren Thora Lorentzen at komme helt tæt på de unges tanker og følelser – og det giver et tankevækkende indblik i det virvar af både store dilemmaer og konkrete problemstillinger, som de unge mennesker skal forholde sig til. Jeg husker ikke min egen ungdom helt så kompleks, men netop derfor er det værdifuldt for mig at få et indblik i, hvordan de unges liv er i dag. Serien viser også på livsbekræftende vis, hvad fællesskab betyder for den enkelte, og hvor vigtigt fællesskabet heldigvis stadig er. Derudover er titelsangen ‘Hurtige hænder’ af det danske rockband The Minds of 99 kommet på min favorit playliste denne sommer. 

Omtalte personer

Charlotte Skovgaard

Adm. direktør, Merkur Andelskasse
HD i Informatik og økonomistyring


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu