Nina Smith: Kvinder skal droppe perfekthedskonkurrencen

På universitetet oplever professor Nina Smith studerende, særligt piger, der bryder grædende sammen, når de får en ’forkert’ karakter. Kvinder vil være perfekte både ude og hjemme, og det kan man ikke, siger hun. Og hun taler af erfaring.

Det tager hende ikke lang tid at rive forestillingen om den perfekte professor med den perfekt lineære vej i arbejdslivet ned fra piedestalen. Og vi taler helt ned.

Nina Smith, professor i økonomi og tidligere økonomisk vismand, har ingen formel ph.d.-titel. Hun brugte de første ti år af sit arbejdsliv på noget, der var ”spild af tid”, og hun fik flere gange afslag, da hun tilbage i 80’erne søgte stillinger på Økonomisk Institut ved Aarhus Universitet.

Skulle man være i tvivl om, hvordan historien dog ender, kan det lige så godt blive sagt med det samme. Den ender lykkeligt. Hun blev faktisk professor i økonomi, og hun blev ualmindeligt meget andet. Men havde historien udfoldet sig i 2019, er der en sandsynlighed for, at udfaldet havde set helt anderledes ud.

Login