Tommy Ahlers: "Det handler om at prøve en masse ting og tillade sig selv at begå nogle fejl"

Vi skal holde op med at tro, at den perfekte vej til succes findes. I stedet skal vi begynde at tale om alle de tilfældigheder og kvantespring, der former vejen til gode job og, ja, livet. Ellers fortsætter perfekthedskulturen med at presse de unge ud i mistrivsel, mener uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Den første dag, vi har aftalt at mødes, kommer han fem minutter for sent på den nonchalante måde. Intet slips, ingen blazer, åbenstående skjorte. Scenen er et møde i regeringens stresspanel, og de 11 medlemmer i hestesko skal drøfte unges mistrivsel og perfekthedskultur.

”Altså da jeg skulle op i skatteret på jurastudiet, skulle jeg bare igennem det. Jeg tror godt, at jeg dengang vidste, at jeg aldrig skulle ansættes på et skattekontor, og så var det jo lige meget, om jeg bare fik 6,” siger han, efter han har fået sig placeret på en stol.

Dagen efter er han ti minutter forsinket, da han tager imod på sit kontor. Forkølet, knappet skjorte, slips og blazer med lommeklud. Han fortsætter linjen fra dagen før:

Login