Anne Mette Fugleholm anbefaler

KULTURANBEFALING Diakonissestiftelsens direktør, Anne Mette Fugleholm, læser ny politisk thriller, hvor stiftelsens it-sikkerhed bliver pudsigt omdrejningspunkt, og lader sig inspirere af podcast, der med skæve vinkler sætter ledelse i perspektiv.

Jeg savner i det hele taget oplevelsen af teater og biograf – alt med et levende publikum. Det er her, magien skabes. Når det nu ikke kan blive til biografture, kan jeg anbefale serien ’The Queen's Gambit’ på Netflix. Jeg har selv snuset til skak som ung – og er fascineret af kunsten at kunne se mere end ét træk frem. Hovedfiguren i filmen tager den evne til helt nye højder. Jeg har læst, at serien har givet større medlemssøgning til skakklubber i Danmark. Jeg har også lige set ’On the Basis of Sex’ – en fiktiv fortælling om Ruth Bader Ginsburg og hendes liv. Ruth Bader Ginsburg blev som bekendt den første kvindelige højesteretsdommer i USA. Hun døde september 2020 med et stort politisk efterspil om hendes efterfølger. Hun er inspirerende selskab en kold januaraften.

Jeg hører meget radio og podcast. Både når jeg cykler til arbejde, og når jeg løber. ’Slotsholmen’ hver torsdag, hvor Issa Mahmoud Jeppesen fra kælderen under Christiansborg gennemgår ugens politiske dilemmaer og sager, er fast på min liste. Det er ’Mogensen & Kristiansen’ hver tirsdag på TV2 News også. Jeg kan lide at følge analyserne af, hvordan samfundet udvikler sig. En anden favorit er ’Topchefernes strategi med Niels Lunde’. Han kan med en skæv vinkel sætte ledelse i perspektiv. Fx et interview med Kasper Hjulmand, som gav sit bud på den strategi, han har lagt for at føre det danske fodboldlandshold til triumf. Det var inspirerende.

Login