Dan Jørgensen: ”Det er gået stærkt. Og vi har tænkt os at holde kadencen.”

GRØN OMSTILLING Dan Jørgensen er stolt af sine bedrifter i 2020. Klimaministeren kan ikke genkende billedet af en regering, der hænger i bremsen. Der er nedsat fire nye arbejdsgrupper, som skal fremme klimainitiativer på tværs af sektorerne. Og forude venter tre nye strategier for Power to X, CO2-lagring og elektrificering af Danmark.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Vi har hele tiden sagt, at det er godt at få sat en pris på udledningerne på tværs af sektorer. Men det skal gøres, så jobs ikke flytter ud af landet, og så uligheden ikke stiger.

Dan Jørgensen (S)
Klimaminister

Danmarks 13 klimapartnerskaber har 13 af Danmarks førende topdirektører som formænd. De afleverede i 2020 omfangsrige rapporter til regeringen. Men det kneb med offentlighedens opmærksomhed om rapporterne, der var fulde af konkrete politikforslag og drevet af betydeligt engagement fra erhvervslederne, der som resten af Danmark for alvor er sprunget på den grønne bølge.

I anledning af at Mandag Morgen i denne uge afslutter sin gennemgang af de 13 partnerskaber, har vi bedt  klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, der også er vikarierende erhvervsminister, om at svare på nogle af de spørgsmål og kritikpunkter, der rejses i denne uges udgave af ugebrevet.

Du er vel verdens heldigste klimaminister. Erhvervslivet, ungdommen og selv landbruget vil have grøn omstilling. Men flere af formændene er bange for, at deres anbefalinger ender i et ringbind. De vil have mere samarbejde og mere action fra regeringen. Kan I levere politiske aftaler og nye initiativer i det tempo, der er brug for?
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu