Erhvervslivet sætter regeringen under hårdt grønt pres
GRØN OMSTILLING Klimapartnerskaberne har været en stor succes – så stor, at den nu manifesterer sig som et hårdt pres på regeringen fra erhvervslivet, der vil have mere fart på den grønne omstilling. Klimaloven, klimapartnerskaberne og Danmarks grønne industripolitik er rollemodeller for hele EU.
Claus Kragh
EuroparedaktørJeg har ikke mødt en erhvervsleder, der ikke går op i det her. Det er ikke kun af samfundshensyn. Det er for forretningens skyld, og det er af hensyn til vores kommende medarbejdere.
Eva Berneke
CEO, KMD
Politikerne skal levere komplicerede politiske og administrative forandringer af grundlæggende rammevilkår, så virksomhederne kan komme videre ad den grønne vej. Og det skal gå tjept.
Sådan lyder kravet fra stort set hele det danske erhvervsliv, som siden 2019 har taget den grønne omstilling til sig i et sådant omfang, at regeringen nu er havnet under hårdt pres.
Presset kommer blandt andet fra Eva Berneke, CEO i den japansk-ejede it-koncern KMD, som engang hed Kommunedata og i dag har 3.200 medarbejdere. Hun har været en engageret formand for det klimapartnerskab, der samler virksomheder og organisationer fra service, it og rådgivning. Nu har hun det som mange af de andre formænd for klimapartnerskaber, der i foråret 2020 afleverede deres rapporter med tilsammen 365 forslag til konkret grøn omstilling: Det var en meget positiv oplevelse. Men hvad sker der så nu? Hvordan kommer vi videre?